RASTE VODOSTAJ SAVE, OTKAZAN I KAJAKAŠKI MARATON: ‘Tijekom noći iz pravca Slovenije formirao se veliki vodni val’

Foto: Zagreb.info

Obilne i uporne kiše podigle su vodostaj Save, a kao što to pokazuju podaci Hrvatskih voda, rast je itekako zamjetan u posljednjih 48 sati.

Naime, Hrvatske vode bilježe da je vodostaj Save u 10 sati bio 292 centimetara, što je svrstava u kategoriju pripremnog stanja.

“Tijekom protekle noći iz pravca Slovenije formirao se veliki vodni val rijeke Save. Očekivani najviši vodostaji rijeke Save u Zagrebu biti će na razini ne višoj +300 cm, odnosno 70-ak centimetara niži u odnosu na referentnu razinu za uvođenje redovnih mjera obrane od poplava.

Ovaj očekivani protok rijeke Save na razini 1.700 m3/s trebao bi proći bez ikakvih problema i kroz grad Zagreb, kao i duž cijelim tokom nizvodno od grada Zagreba. Trenutačni vodostaj rijeke Save u Zagrebu 30.9.2022. u 10:0 sati iznosi +292 cm. U naredna 2 sata očekuje se stagnacija, a već iza podneva i lagano opadanje vodostaja na području grada Zagreba”, kazali su nam iz Hrvatskih voda.

Otkazan kajakaški maraton Save

Zbog nabujale Save otkazan je kajakaški maraton Sava.

“Na žalost zbog “više sile” moramo otkazati naš Maraton. Sava je noćas jako narasla, a raste i dalje te zbog sigurnosnih razloga moramo odustati. Zahvaljujemo svima na prijavama. Do sljedećeg druženja!”, napisali su organizatori u svojoj Facebook objavi.

U fotogaleriji možete vidjeti kako izgleda Sava nakon velikih kiša:

Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info

Iz

Komentari