RASTE PROSJEČNA PLAĆA U ZAGREBU! Pogledajte o kojem je iznosu riječ i tko zarađuje najviše

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Prema podacima iz Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba, plaća u glavnom gradu Hrvatske i dalje raste.

Tako je za veljaču ove godine, prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu, iznosila 8.640 kuna, što je porast za četiri posto u odnosu na veljaču 2021.

Prosječna mjesečna plaća za veljaču na razini Hrvatske iznosila je 7.452 kuna. Time je zagrebačka neto plaća za isti mjesec veća za 1.188 kuna.

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za veljaču 2022. iznosila je 12.312 kuna, što je porast za 6,5 posto u odnosu na prošlu godinu.

Najviše zarađuju zaposlenici u farmaciji. Naime, u proizvodnji osnovnih farmaceutskih proizvoda i farmaceutskih pripravaka, u veljači je isplaćena mjesečna plaća u iznosu od 15.243 kune.

Najmanje zarađuju djelatnici u proizvodnje kože i srodnih proizvoda gdje je plaća za taj mjesec iznosila 4.994 kune, navode iz Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje.


Komentari