Raste broj obrta u Zagrebu: Prošle godine ih je bilo čak 500 više od pretprošle

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Prošle godine, broj obrta u Zagrebu povećao se za deset posto. Početkom ove godine bilo je 5525 obrta, što je čak 500 više nego u istom razdoblju pretprošle godine, prenosi Večernji list.

Navedeno povećanje broja obrta, izazovi s kojima se obrtnici inače suočavaju, kao i druge aktualne teme iz područja obrtništva, tema su panel-diskusije u sklopu petog Obrtničkog foruma Zagrebačke županije, koji se održao jučer u hotelu Garden Hill u Velikoj Gorici s početkom u 12 sati.

Obrtnički forum Zagrebačke županije organizirali su Zagrebačka županija i Obrtnička komora Zagreb. Teme o kojima se na panelu razgovalo su i izmjena Zakona o obrtu, koji je stupio na snagu 1. siječnja 2020. godine, Centru kompetentnosti Zagrebačke županije, o mjerama i potporama Zagrebačke županije, povlačenju sredstava iz fondova EU te o mjerama i potporama za zapošljavanje i samozapošljavanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Na Forumu su sudjelovali predstavnici resornog Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Zagrebačke županije, Obrtničke komore Zagreb, grada Velike Gorice i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te sami obrtnici i poduzetnici te članovi tijela OKZ i udruženja obrtnika. Prvi forum održan je u prosincu prošle godine, a glavne teme bile su manjak radne snage, visoke cijene najma poslovnih prostora te potpore za poticanje razvoja obrtništva u Zagrebačkoj županiji.


Komentari