BROJKE RASTU: U Zagrebu potvrđen dvoznamenkasti broj oboljelih!

Foto: Jakov Prkic / CROPIX

Jedan preminuli i 54 novooboljelih jučer je potvrđeno u Hrvatskoj. Ta brojka ni danas ne bi trebala rasti, pretpostavlja ministar zdravstva Vili Beroš koji se obratio novinarima prilikom svog posjeta Splitu.

“Ako sve bude po planu, neće biti veći od jučerašnjeg, eventualno za 1 ili 2 pacijenta”, dodao je, a iako nije imao točne brojke o novom broju oboljelih jutros, istaknuo je da tijekom jutra nije bilo većih skokova.

“Raste broj turista, ali imamo epidemiološku situaciju koja je pod kontrolom”, tvrdi.

I doista, po izvješćima županijskih stožera, na početku dana zaista nije bilo visokih brojeva novooboljelih. Štoviše, dan smo počeli s čistom nulom. Naime, u posljednja 24 sata, na području Virovitičko-podravske županije testirano je 15 osoba, svi nalazi su negativni. Dobre vijesti potvrdila je još jedna županija pa je Bjelovarsko-bilogorska s veseljem izvijestila kako nema novooboljelih.

No, dobar prosjek kvari Vukovarsko-srijemska županija koja je u posljednja 24 sata evidentirala 7 novih pozitivnih osoba na COVID-19. Jedna je oboljela osoba iz Borova, jedna osoba iz Vinkovaca, triosobe iz Starih Mikanovaca, jedna osoba iz Rokovaca i jedna osoba iz Ivankova.

Jedna pozitivna osoba evidentirana je i na području Zadarske županije. Radi se o starijem muškarcu koji je sinoć zaprimljen na hitni prijem Opće bolnice u Zadru. On je s ličkog područja županije i najvjerojatnije se zarazio s kontaktima iz inozemstva.

I Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije izvijestio je o novim oboljelim pa je rekao kako je potvrđeno čak deset novih slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19). Potvrđeno je Devetnaest osoba je u dobrom stanju i nalaze se u kućnoj izolaciji, a jedna osoba je hospitalizirana zbog respiratornih tegoba.

Tijekom protekla 24 sata i na području Istarske županije potvrđene su novooboljele osobe, javili su iz istarskog stožera. Radi se o dva slučaja uvezena iz SAD-a.

U Zagrebu je jutros zabilježeno 18 novih slučajeva. Ravnatelj zagrebačkog Zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar na HRT-u je kazao kako Zagreb ima trenutno 260 aktivnih slučajeva.

“Tijekom jučerašnjeg dana imali smo 19 novih COVID 19 bolesnika. Pojačana je aktivnost u domovima zdravlja, samoizolacija je predviđena za 8 osoba”, rekao je doktor Vjekoslav Jeleč na konferenciji Gradskog stožera civilne zaštite.


Komentari