RAST ĆE KOMUNALIJE? Tomašević ne isključuje mogućnost: ‘Moramo naći balans između cijene komunalne usluge i plaća’

Foto: Damir Krajac / CROPIX

U večerašnjem gostovanju u Dnevniku Nove TV gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević govorio je o situaciji s radnicima Čistoće, ali i što možda donosi okončanje pregovora s njima.

Tomašević je objasnio i kako je na pregovorima s radnicima Čistoće njihovih 5 zahtjeva odmah prihvaćeno, dok će se o preostalih šest dodatno pregovarati.

‘POLITIČKU SAM KARIJERU ZAPOČEO NA JAKUŠEVCU’ Tomašević se osvrnuo na sakupljanje otpada u odijelu Čistoće: ‘Ne bojim se zasukati rukave, ja ne fejkam’

“Ne može se to preko noći, mi moramo izračunati što to znači za cijenu komunalne usluge. Moramo naći balans između cijene komunalne usluge za građane i s druge strane plaća za radnike”, objasnio je dodavši kako su jedini prihodi Čistoće od cijene odvoza otpada.

Porast cijena komunalnih usluga nije isključio, dodavši kako one nisu rasle godinu dana. Koliko će to povećanje iznositi u postocima, Tomašević tvrdi da ovisi o pregovorima, točnije rezultatima pregovora s radnicima Čistoće, ali i ostalih Holdingovih podružnica. “Ovdje se ne radi samo o Čistoći, ovdje se radi o tome kako sve ima lančanu reakciju na cijeli Holding. O tome ćemo razgovarati u sljedećih mjesec dana”, rekao je Tomašević.

Mogućnost je bila i povećanje cijene vode, što se ostvarilo. Povišenje cijene Vodoopskrbe i odvodnje najavljeno je za 1. ožujak. “S obzirom na stanje vodoopskrbne mreže to i dalje stoji, 15 posto povećanje”, potvrdio je gradonačelnik.

PALA JE ODLUKA: Tomašević najavio poskupljenje vode, evo što čeka Zagrepčane

“Nemoguće je da svaki tjedan imamo tri magistralna cjevovoda koji puknu, nijedan grad u Hrvatskoj nije u takvoj situaciji”, obrazložio je najavljeni rast cijene.

Imaju li građani potrebe za strahovanjem oko novog rasta cijene komunalnih usluga, Tomašević je rekao: “O tome ćemo kad za to dođe vrijeme.”


Komentari