RASPRAVA OKO IZVRŠENJA PRORAČUNA GRADA ZAGREBA: ‘Nekome očito odgovara da se sve plaća iz džepova građana’

skupština
skupstina.zagreb.hr

Na sjednici Odbora za kontrolu Gradske skupštine u četvrtak 13. listopada održana je rasprava oko izvršenja proračuna Grada Zagreba za prvu polovicu ove godine.

Predsjednik Odbora Davor Bernardić (SDP) je tom prilikom ustvrdio da već četvrtu godinu za redom pada prihod od komunalnog doprinosa, koji je pokazatelj i javnih i privatnih investicija, a već je osmu godinu primjetan trend pada investicija.

Također, postavljeno je i pitanje zašto u Zagrebu posljednjih godina nije ostvaren nijedan kapitalni objekt ili veća investicija. Naime, prilikom izvršenja proračuna jasno se vidi da su povučena sredstva Europske unije mala i neznatna.

Bernardića je tijekom izvještaja o poslovanju Uprave Zagrebačkog holdinga također zanimalo kada će se konačno postaviti kontejneri za primarnu selekciju otpada, kojima bi se svim domaćinstvima omogućilo prikladno odvajanje, piše zg-magazin.com.hr.

“U čemu je problem sa sredstvima Europske unije? Ne znate li ili ne želite koristiti fondove? Prema izvještaju mogu jedino zaključiti da nekome odgovara da se sve plaća iz džepova građana. Uz to, prošlo je dvije godine od plana gospodarenja otpadom i još se ništa po tom pitanju nije učinilo. U te dvije godine nije ni započela gradnja Centra za gospodarenje otpadom, nema primarne selekcije po kućanstvima. Predstavnici Zagrebačkog holdinga najavili su postavljanje novih zelenih otoka bez roka u kojem će to biti realizirano, a najapsurdnija od svega je izjava predstavnice Grada za energetiku i zaštitu okoliša da su za sve to krive država, Vlada i županija. Prebacivanje odgovornosti je jednostavno neprihvatljivo političko ponašanje”, zaključio je Davor Bernardić


Komentari