RASPLEĆE SE AFERA AGRAM: Preslušan Bandićev povijesni iskaz, poznato i kada se Pripuz mora pojaviti na sudu

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Na zagrebačkom Županijskom sudu u ponedjeljak je preslušana snimka iskaza pokojnog gradonačelnika Zagreba, Milana Bandića vezana za aferu Agram te je odlučeno kako će suoptuženik u aferi, Petar Pripuz biti ispitan 20. rujna.

Snimka je to iz 2014. godine, snimljena nakon uhićenja Bandića, a tom prilikom odbacio je odgovornost za 16 kaznenih djela koja su mu bila stavljena na teret te se branio šutnjom.”Nisam razumio što mi se stavlja na teret”, rekao je između ostalog.

U tom iskazu, Bandić je i naveo svoju imovinu pa istaknuo kako ima stan u Bužanovoj ulici veličine 120 četvornih metara, vikendicu u Slavagori kod Samobora od 90 četvornih metara podijeljenih na tri etaže te automobil Mercedes iz 1955. godine. Dodao je da ima ušteđenih nekoliko tisuća eura i mjesečnu plaću od 19.000 kuna.

’Nisam kriv’

Nakon smrti Bandića, predmet protiv njega prekinut je, ali se nastavlja protiv ostalih optuženika. Riječ je, podsjetimo, o slučaju nezakonitog zbrinjavanja otpada jer je Grad bez javnog natječaja taj posao dodijelio Pripuzovu CIOS-u.

Optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika te poslovnih partnera gradskih tvrtki u aferi Agram USKOK je sudu predao još sredinom prosinca 2015. Sedam točaka optužnice za nezakonitosti na štetu Grada sud je potvrdio u ožujku 2018., dok su tri točke vezane za zbrinjavanje otpada tada vraćene tužiteljstvu na doradu te su potvrđene tek krajem listopada 2019.

Komentari