Raskopan grad: Bandić se raspojasao s radovima, tramvaji voze stihijski, a građani su na rubu živaca!

FOTO: Zagreb.info

Zagrepčani moraju krenuti na odredište tri sata ranije.

Na snazi je ZET – ov ljetni raspored vožnje koji nema veze sa zdravim razumom. Naime, ZET je smetnuo s uma da su kolektivni godišnji odmori stvar prošlosti, odnosno rijetkost u 21. stoljeću, a to što su školarci na ljetnom odmoru, ne znači da ljudi ne moraju na posao.

Uz njihov ljetni vozni red, gradonačelnik je odlučio otvoriti stotinjak gradilišta koji su probili sve rokove završetka radova, pa se tako u Primorskoj ulici još uvijek kopa, iako je rok za završetak bio 4. kolovoza.

Pritom ćemo zanemariti da neki radovi uopće nisu bili potrebni, poput onih u Maksimirskoj u kojoj se radilo i lani u ovo vrijeme. Sukladno raskopanom zagrebu i tramvaji voze izmijenjenjenim trasama, a iako ZET svakodnevno objavljuje izmjene u prometu niti mi, novinari, nismo u stanju više pratiti sve te izmjene, a kamo li građani koji u ovom kaosu imaju jednu jedinu želju – na vrijeme stići na svoje odredište.

Nažalost, da bi ostvarili ovaj cilj Zagrepčani moraju krenuti na odredište tri sata ranije jer nisu sigurni kako će njihova tramvajska linija danas voziti i hoće li autobus uopće doći u predviđeno vrijeme.

Zagrebačka prometna infrastruktura katastrofalna je i bez stotinjak gradilišta, a jutarnje gužve nikad nisu bile nepodnošljivije. I dok su građani na rubu živčanog sloma, gradonačelnik se hvali delanjem.

A dela se tako da se novi asfalt na dijelu Ilice od Selske do Črnomerca uopće ne vidi, odnosno napredak nije vidljiv golim okom, dok se primjerice u Primorskoj, prvo asfaltira pa onda raskopa, zbog čega se građani pitaju tko je tu lud?

Po svemu sudeći, ludi smo mi, Zagrepčani. A radovi će se valda jednom i privesti kraju, a što će nakon njih ostati, tek ćemo vidjeti. Građani, čuvajte živce, gradonačelnikov šesti mandat tek je na samom početku.

>>>‘Osjećamo se kao da smo u Bandićevim raljama’: Radovi u Zagrebu služe mu kao samopromocija?

>>>(FOTO) Je l’ ovo ozbiljno? Ovako izgleda Ilica NAKON radova


Komentari