Rajićev partner gradi luksuzne stanove na ledini kraj MSU, od cijene kvadrata zavrtjet će vam se u glavi

Foto: HKA

Na sjevernoj površini u blizini Muzeja suvremene umjetnosti gradit će se novi stambeno-poslovni kompleks, doznaje portal Zagreb.info.

Riječ je o livadi koja zasada stoji prazna, a urbanistički i arhitektonski nastavlja se na već izgrađeni stambeno-poslovni kompleks Bundek, te novogradnju u naselju Središće. Za izgradnju je zadužena kompanija Projekt Središće sa središtem u obližnjoj ulici Ede Murtića. U prosincu prošle godine raspisan je i natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja poslovno-stambene građevine uz Aveniju Većeslava Holjevca, a kako je tada objavila Hrvatska komora arhitekata pobjedničko rješenje osvaja nagradu od 136 tisuća kuna.

Foto: katastar.hr

Nagradu na natječaju za izradu novog stambenog kompleksa dobili su arhitekti Igor i Ivan Franić iz Zagreba.

Foto: HKA

Stambeni kompleks čija je procijenjena vrijednost preko 147 milijuna kuna imat će više od četiri tisuće kvadrata, napisali su tada iz Projekta Središće u objavi natječaja.

Čelna osoba Projekta Središće je Mario Rogić, a on je istodobno i šef Lura Nekretnina, jedne od sedam tvrtki Luke Rajića.

Nova slika Novog Zagreba

U posjedovnom listu atraktivnog zemljišta uz Muzej suvremene umjetnosti naveden je Ivan Krišto iz Ulice Matije Mesića na Šalati.

Foto: uredjenazemlja.hr

Prije više od deset godina, 2009. točnije, Grad Zagreb je sa spomenutim Ivanom Krištom sklopio nagodbu “kojom je Grad Zagreb stekao u vlasništvo od Ivana Krište nekretninu označenu kao 1180/3928 dijela z.k.č. 374/1, površine 3928 m2, upisana u zk.ul. 455 k.o. Zaprudski Otok, u svrhu izgradnje prometnica oko Muzeja suvremene umjetnosti u naselju Središće u Zagrebu.” U zamjenu za prodaju zemlje koja će služiti za izgradnju, čini se, pristupnih prometnica, Krišto je od Zagreba dobio “dijelove nekretnina koje sukladno Urbanističkom planu uređenja Središće – zapad ulaze u kazetu D, kada se za to steknu uvjeti”.

Prema projektu koji je objavljen na stranicama Hrvatske komore arhitekata vidljivo je kako će novi stambeno-poslovni kompleks imati središnji objekt, nižeg tipa kako je i propisano za izgradnju, a iza njega nalazit će se dvije zgrade sa osam katova koje će imati i poslovne i stambene prostore.

Podsjetimo, vlast kojoj je bio na čelu pokojni Milan Bandić, od zelene površine preko puta zgrade INA-e u Novom Zagrebu, najavljivala je izgradnju zagrebačke operne kuće. No, jasno, to se neće dogoditi. Svakako, izgradnjom te zgrade završit će se i posljednja cjelina kvarta Središće uz Aveniju Većeslava Holjevca kojemu su uz zgrade iz prošlih vremena dodane novogradnje – Centar Bundek, a sada i nova zgrada Marija Rogića, partnera Luke Rajića. Navodno će kvadrat koštati 5000 eura.


Komentari