Radovi u Zagrebu: Obnovljena Branimirova, na Mirogojskoj postavljena nova rasvjeta

FOTO: Zagreb.hr

Ljeto je, a to u Zagrebu znači puno radova, zatvorene ulice i prometne regulacije. No, na nekima od njih radovi su ipak gotovi, a riječ je o Branimirovoj ulici i radovima od Svetica do Mandlove, gdje su završeni radovi na sanaciji južnog kolnika, a koje je jutros obišao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

U dužini od dva kilometra na Branimirovoj ulici izvršeno je frezanje starog i ugrađena su dva nova sloja asfalta, zamijenjeni su teški kanalski poklopci i slivničke rešetke, te je obnovljena vertikalna i horizontalna signalizacija, rekao je Josip Turković, pomoćnik direktora za tehničke poslove u Zagrebačkim cestama. Ukupna vrijednost radova iznosi 2 milijuna kuna.

Kako bi ljudi bili što sigurniji u prometu, nakon Branimirove, u narednih mjesec dana u planu nam je sanacija  i drugih žila kucavica u gradu, a sugrađane molimo za razumijevanje, istaknuo je gradonačelnik.

FOTO: Zagreb.hr

Također, na Mirogojskoj cesti, od raskrižja s Ksaverskom cestom do raskrižja s Alejom Hermanna Bollea, postavljena je nova javna rasvjeta.
 
Mario Miljavac iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet naglasio je da je u okviru radova demontirana postojeća javna rasvjeta koja je bila zastarjela i dotrajala. Za novu rasvjetu, koja je ekološki prihvatljivija i troši duplo manje energije, položeno je oko 1100 m podzemnog kabela, postavljena su nova 32 čelična stupa visine 8 metara i 32 nove LED svjetiljke, dodao je Mario Miljavac, napomenuvši da je za radove utrošeno oko 600.000,00 kuna bez PDV-a.


Komentari