Radovi u punom zamahu: Nekoliko autobusnih linija mijenja trasu

Facebook

Izmjene u prometu zbog radova.

Radovi uvjetuju značajne promjene u zagrebačkom javnom prijevozu.

Radovi mijenjaju trase autobusnih linija 132, 161, 162 i 169

Autobusne linije 132 ( Savski most – Goli Breg – Brezovica), 161 (Savski most – Kupinečki Kraljevec – Štrpet), 162 (Savski most – Ašpergeri – Kupinec) i 169 (Savskim most – Kupinec) prometovat će djelomično izmijenjenim trasama od subote, 8. srpnja, od 7 sati, do jutarnjih sati subote, 22. srpnja, zbog izgradnje sabirnog kanala koja uvjetuje obustavu prometa Grančarskom ulicom, na dijelu od mosta iznad potoka Lomnica do VI. odvojka Grančarske ulice.

Autobusne linije 161, 162 i 169 prometovat će uobičajenom trasom do raskrižja Brezovičke i Pekarske ulice, nastaviti Pekarskom, skrenuti desno u Zadvorsku ulicu te Ulicom Strmec prometovati do okretišta autobusne linije 159 (Savski most – Strmec Odranski). S okretišta u Strmcu autobusi voze Ulicom Mali Grm i VI. odvojkom Grančarske ulice te skreću lijevo u Grančarsku ulicu i nastavljaju dalje uobičajenom trasom. Istom izmijenjenom trasom autobusi voze i u povratku.

Na trasi autobusnih linija 161, 162 i 169 uspostavit će se privremeno autobusno stajalište u Pekarskoj ulici u smjeru juga, te obostrana stajališta u zoni raskrižja Zadvorske ulice i I. odvojka Hudobičke ulice kao i u zoni raskrižja Grančarske ulice i VI. odvojka Grančarske ulice.

Autobusi linije 132 vozit će u smjeru Brezovice uobičajenom trasom do raskrižja Desprimske i Brezovičke ulice, nastaviti Brezovičkom, Hudobičkom i Grančarskom ulicom, skrenuti u I. odvojak Grančarske ulice, zatim nastaviti lijevo Grančarskom i Hudobičkom ulicom do krajnjeg odredišta, odnosno stajališta Brezovica škola. U povratku prema Savskom mostu autobusi linije 132 voze uobičajenom trasom.

Na trasi linije 132, u smjeru Brezovice, uspostavit će se privremeno autobusno stajalište u I. odvojku Grančarske ulice, u zoni k. br. 1, dok se u istom smjeru, autobusno stajalište Grančarska 22, neće koristiti.

Autobusi linije 128 zbog radova mijenjaju trasu

Autobusi linije 128 (Črnomerec – Lukšići) vozit će djelomično izmijenjenom trasom od petka, 7. srpnja, od 9 sati, do jutarnjih sati ponedjeljka, 10. srpnja, zbog radova koji uvjetuju zabranu prometa Krčelićevom ulicom.

Autobusi će s Črnomerca skretati desno na Ilicu, zatim lijevo na Zagrebačku cestu i prilaz baruna Filipovića, opet lijevo na Selsku cestu te Ulicu Sveti Duh otkuda nastavljaju uobičajenom trasom do Lukšića.

U povratku iz Lukšića, autobusi će voziti uobičajenom trasom do raskrižja Ulice Sveti Duh i Krčelićeve, nastaviti Ulicom Sveti Duh, skrenuti desno na Ilicu i voziti do Črnomerca.

Za vrijeme radova neće se koristiti stajališta u Krčelićevoj ulici, a uspostavit će se privremeno obostrano autobusno stajalište u Ulici Sveti Duh, južno od ulaza u bolnicu.

Vozni red ostaje nepromijenjen.

Križanje Savske i Vodnikove

Savska cesta zatvorena je za promet na dijelu od Ulice grada Vukovara do Ulice I. Kršnjavoga. Onemogućeno je skretanje iz Vodnikove na Savsku cestu, odnosno u Jukićevu. Iz Jukićeve se može skrenuti u Savsku prema jugu.
Zbog rekonstrukcije križanja Savske ceste i Vodnikove tramvaji linija 2, 4, 9, 12, 13, 14, 17 prometuju izmijenjenim trasama.

Linija 2 zaobilazi zonu radova preko Trga bana Josipa Jelačića, a linije 13, 14 i 17 u oba smjera prometuju Jukićevom i Ulicom Republike Austrije.

Tramvaji linija 4 i 9 voze uobičajenim trasama u smjeru Dupca, odnosno Borongaja, dok u povratku prema Savskom mostu i Ljubljanici s Glavnog kolodvora voze obilazno preko Trga bana Josipa Jelačića, Ulicom Republike Austrije i Jukićevom do krajnjih odredišta.

Tramvaji linije 12 s Ljubljanice voze Savskom cestom, Ulicom grada Vukovara, Avenijom Marina Držića i Šubićevom do Kvaternikovog trga te dalje uobičajenom trasom do Dubrave. Istom, izmijenjenom trasom tramvaji linije 12 voze i u smjeru Ljubljanice.

Uređenje Ulice grada Gospića

Ulica grada Gospića, na dijelu od raskrižja Koledovčine i Servisne do Ulice grada Vukovara, zbog uređenja kolnika, zatvorena je za sav promet do ponedjeljka, 17. srpnja u 4 sata.
Alternativni, obilazni pravac u oba smjera je Slavonska, Heinzelova, Ulica grada Vukovara. Tramvajski promet teče prema redu vožnje.Pristup Getaldićevoj i Ulici M. Čavića moguć je s Borongajske ceste.


Komentari