Radovi za šest mjeseci? Ruglo na ulazu u Zagreb napokon postaje Sveučilišna bolnica

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Građani su prije 30 godina uplatili 60 milijuna maraka za gradnju bolnice.

Sveučilišna bolnica na koju je već potrošeno 200 milijuna eura proračunskog novca i projekt kojeg dosad nijedna Vlada nije istjerala do kraja, za šest mjeseci će postati veliko gradilište.

Naime, Grad se, javlja RTL, uknjižio na zemljište, održan je prvi sastanak i za šest mjeseci će početi prvi radovi na sveučilišnoj bolnici.

Građani su prije 30 godina uplatili 60 milijuna maraka za gradnju bolnice. Prva je ideja bila da bolnica ima 960 kreveta na 130 tisuća kvadrata. Radovi su počeli 1985. godine, a 1992. je postalo jasno da bolnica neće biti završena.

“Možda je sada povijesni splet okolnosti takav da se od toga treba krenuti”, rekao je ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Uselit će se šest zagrebačkih bolnica

Ministar Kujundžić i zagrebački gradonačelnik Bandić u petak su na sastanku dogovorili konačno rješenje, koje je ministar predstavio i premijeru.

“Suglasni smo svi zajedno da u to treba ići. Vjerujemo da je prvi korak u dijelu bolnice napraviti novu dječju kliniku, a onda etapno useljavati ostale bolnice od Merkura, Vinogradske, Klaićeve, Draškovićeve, Petrove i Svetog duha”, kazao je Kujundžić.

Milan Bandić je potvrdio da se Grad uknjižio na prostor.

“Grad Zagreb je prije šest mjeseci uknjižio prostor od 563.000 kvadratnih metara, preko pola milijuna kvadrata gdje treba razviti ne samo dječju bolnicu, tu su hospicij, terme, tu su sve faze buduće sveučilišne bolnice. Jedan sveukupni lječilišni zdravstveni hrvatski centar”, najavio je Bandić.

Gradnja dječje bolnice s opremom stajala bi 130 milijuna eura, a konačni radovi na cijeloj bolnici 500 milijuna eura.


Komentari