Radovi na rotoru: Evo kada se očekuje njegovo zatvaranje i kojim će se ulicama voziti

screenshoot

Radovi na remetinečkom rotoru konačno su započeli. Podsjetimo, dugo najavljivani projekt težak je 280 milijuna kuna, a idejno rješenje osmišljeno je još 2009. godine.

Od prošlog tjedna počelo se kopati, a radovi bi trebali potrajati idućih 18 mjeseci. Budući da se radi o jednoj od najbitnijih prometnih žila kucavica, najveće je pitanje kako će u idućem periodu izgledati promet u Zagrebu.

“Radimo sve što je u našoj moći da gužve budu što manje kad se rotor zatvori, zato smo sada prvo krenuli s pripremnim radovima kako bismo poboljšali infrastrukturu okolnih cesta da bi mogle primiti povećani priljev vozila”, objašnjava Jadranko Baturić, predsjednik vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – zapad za Večernji.

U Riječkoj ulici koja prolazi uz sam rotor trenutačno se postavljaju nove cijevi, no kada jednom počnu radovi na samom rotoru, postat će jednosmjerna prema Jadranskom mostu, dok će se za suprotni smjer napraviti sasvim nova ulica. Prolazit će uz nasip, sjeverno od tamošnjeg trgovačkog kompleksa, gdje sada postoji tek mali šodrani puteljak koji koriste biciklisti.

“Zato nećemo zatvoriti rotor sve do zadnjeg trenutka kada to bude potrebno, sve dok se sve u potpunosti ne dovrše okolne ceste”, nastavlja Baturić te dodajekako se ne zna točan datum zatvaranja rotora, s obzirom na to da su sve faze projekta “fleksibilne“. Zatvaranje rotora očekuje se na jesen, a iz Grada ističu kako će se građani ipak morati naoružati strpljenjem jer će gužvi sigurno biti. Prekinut će se i tramvajski promet tom trasom, a zamijenit će ga autobusni.

 


Komentari