Radnicima Imunološkog zavoda ISPLAĆENA je PRVA od četiri zaostale plaće

Youtube/Screenshoot

Radnicima Imunološkog zavoda isplaćena je prva od četiri zaostale plaće, čime je izbjegnut stečaj te ustanove, rekao je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić.

“Paralelno rješavamo zaostale plaće. Naravno tu je prije svega uprava nadležna i vidim da je jučer isplaćena ta prva plaća. Ali ono što je još važnije isplaćeni su i zaostaci za doprinose“, pojasnio je Grčić. Što se tiče isplata preostalih triju plaća Grčić je rekao kako je to proces koji teče paralelno s preoblikovanjem Zavoda iz dioničkog društva u državnu ustanovu za obavljanje djelatnosti zdravstva.

Podsjetimo, Vlada ja na sjednici krajem srpnja odlučila da će Imunološki zavod postat državna zdravstvena ustanova koja će se iz dioničkog društva preoblikovati u ustanovu za obavljanje djelatnosti zdravstva, u vlasništvu države u okviru Ministarstva zdravlja. Naime, za preoblikovanje su zaduženi Ministarstvo zdravlja i Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI). Oni u roku od 90 dana moraju pripremiti uredbu kako bi se u proračunu za iduću godinu mogao osigurati novac za rad Zavoda.

 


Komentari