RADNICI ČISTOĆE IZNENADILI GRAĐANE! Izlaze na teren i gledaju u kante: Evo što će vas dočekati ako otpad ne odlažete pravilno

Foto: Zagrebački Holding

Samo za ZG Vrećice – tekst je na okruglim plavim naljepnicama koje su kao posebni dodatak postavljeni na spremnike za odlaganje miješanog komunalnog otpada.

Kako je obavijestio Holding, naljepnice su postavljene uoči početka primjene novog modela sakupljanja miješanog komunalnog otpada.

“Naljepnice su svojevrstan podsjetnik našim sugrađanima da su dužni pridržavati se nove gradske odluke o primjeni standardiziranih vrećica”, navode iz Holdinga u svome priopćenju.

Uvođenje naljepnica vezano je uz terenske kontrole djelatnika Čistoće koji od sredine listopada provjeraju u kojoj mjeri građani doista koriste standardizirane vrećice za odlaganje miješanog komunalnog otpada.

Foto: Zagrebački Holding

GPS lokatori i fotografski dokazi

Tako Holding ističe kako imaju plave i žute naljepnice koje će otkriti ljudima je li njihov spremnik prošao provjeru miješanog komunalnog otpada.

Dok plave naljepnice nose tekst “”Hvala što pravilno odlažete otpad!”, a žute, s druge strane, navode “UPOZORENJE! OVO JE SPREMNIK SAMO ZA ZG VREĆICE. Za odlaganje miješanog komunalnog otpada dužni ste koristiti standardiziranu ZG vrećicu. Zahvaljujemo na suradnji”.

Foto: Zagrebački Holding

“Posebne ophodarske službe Čistoće provjeravaju sadržaje spremnika prije pražnjenja i, u
slučaju nepropisnog odlaganja miješanog komunalnog otpada, fotografiraju sadržaj
spremnika uz korištenje aplikacije s GPS lokatorom te nalijepe naljepnicu upozorenja.
Na taj način pratit će se i statusi po kvartovima. U ponedjeljak su kontrolu prošli spremnici
obiteljskih kuća u Sesvetama, gdje su naši ophodari na više od 80% spremnika zalijepili
naljepnicu HVALA. Hvala stanovnicima Sesveta!”, navodi Holding.

Dodali su kako na ovaj način žele pokazati da cijene trud svih koji pravilno razvrstavaju miješani komunalni otpad te su dodali kako su ovaj vid zahvale već iskazali za više od tisuću obiteljskih kuća i višestambenih zgrada.

Foto: Zagrebački Holding


Komentari