RADNICA ČISTOĆE DOBILA ODGOVOR! Pozvala Tomaševića da dođe vidjeti stvarno stanje u podružnicu, provjerili smo što na njezin vapaj kažu iz Čistoće

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Potaknuta sve većim problemima koje susreće u tvrtki u kojoj radi, anonimna djelatnica gradske Čistoće, prošlog je tjedna poslala pismo zagrebačkom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću tražeći ga da riješi probleme koji se tamo gomilaju.

Kao glavne probleme istaknula je manjak radnika, ali i kvarove na kamionima. Navela je da komunalni radnici daju otkaze, a da njihovo mjesto ne dolaze novi zaposlenici.

Također, u pismu je zamolila gradonačelnika Tomaševića da dođe u podružnicu i porazgovara s radnicima kako bi se uvjerio u stvarno stanje.

Poslali smo upit Čistoći je li točna informacija da komunalna vozila ne rade zbog kvarova i koliko njih.

U odgovoru su nam istaknuli kako se svi odvozi komunalnog otpada odvijaju redovito prema programima odvoza.

“Od ukupno 140 vozila specijalnih namjena za pružanje usluga iz portfelja Čistoće, na pojedinim vozilima tijekom vremena dolazi do kvarova, ali većina njih se rješava u obimu redovnog održavanja i ne utječe bitnije na programe odvoza”, poručili su iz Čistoće.

Pitali smo ih i kako komentiraju navode o manjku radnika.

“Kako je već i ranije isticano, osnovna djelatnost podružnice Čistoća je održavanje čistoće i postupanje s otpadom i spada u radno intenzivnu djelatnost u kojoj općenito vlada negativan trend interesa od strane tržišta rada što uzrokuje manjak operativnih radnika, međutim unutarnjom preraspodjelom radnika i reprogramima na terenu podružnica Čistoća uspijeva nadoknaditi trenutni manjak”, pojasnili su u odgovoru.

Također, napominju kako im je u planu daljnja optimizacija poslovnih procesa i preraspodjela radnika, kao i zapošljavanje još komunalnih radnika te nabavka novih specijaliziranih vozila.


Komentari