Rada Borić jasno poručila: ‘Odlazimo u senzacionalizam. O Milanoviću više ne razgovaram, ali možemo o Bandiću’

Photo: Marin Tironi/PIXSELL.

Rada Borić, saborska zastupnica Nove ljevice sinoć je gostovala u emisiji Pressing televizije N1. Tema razgovora bio je ponajviše predsjednik Zoran Milanović, a osvrnula se i na to kako je baš svoj glas dala upravo njemu.

Obratili smo se jutros saborskoj zastupnici u svrhu dobivanja komentara o temama koje je sinoć prolazila. “Nemojte mi zamjeriti, ali mislim da treba stati na loptu. Za razgovor sam otvorena, ali možemo recimo o Milanu Bandiću”, započela je Borić prilikom telefonskog razgovora.

“Previše svi zajedno odlazimo u senzacionalizam. Predsjednik radi upravo to da se sav mogući fokus ne stavlja na bitne stvari, a to je ponajviše sam JANAF”, ističe Rada Borić koja je u sinoćnjoj emisiji rekla kako se nije pokajala što je glas na izborima  dala upravo Zoranu Milanoviću očekujući promjene, ali da je ipak razočarana.

Za vrijeme korone ljudi su bili kažnjavani, navodi, nisu se mogli posjećivati ni roditelji, a ni djeca u bolnicama. “Pokazalo se da ima jednakijih od jednakih”, rekla je Borić. “Ne prozivam nikoga da da ostavku, a najmanje zazivam ostavku”, čvrsto će saborska zastupnica.

“Imam dosta godina i živjela sam u Finskoj 20 godina, a dvije godine u Americi, imam stan koji sam kupila na kredit i otplatila još ’83 godine. Štedljiva sam. No nije pitanje samo štedljivosti, tu su i roditelji sa samo jednom mirovinom pa razmišljate kako ćete im pomagati.”, osvrnula se i na svoju imovinsku karticu.

Osvrnula se Borić i na verbalna prepucavanja Predsjednika i drugih saborskih zastupnica. “Prvoloptaški, svi ćemo primijetiti ako netko za mene kaže babetina. Narikača ne mora biti seksizam. Ali kako je kolegice uvrijedio – tko su neke žene bile prije nego što su ušle u sabor. Ako se sjećamo kako je bilo u SDP-u, uvijek je bilo problema sa ženama koje su trebale biti jednake muškarcima. Davno je on dao instrukcije svojim kolegicama: budite kao muškarci. Bojim se da nije jednostavno sakriti svoju patrijarhalnu prirodu”, navodi za N1 žena koja je na Forbesovoj ljestivici proglađena sedmom na listi najznačajnijih feministica.

“Nisam vidjela da je napao Plenkovića, ministre s kojima je možda bio za tim istim stolom, nije napao HDZ koji je sistemski napravio državu koruptivnom, napada ljude koji bi trebali biti neovisni – to govori o autoritarnosti kakvu je gradio Franjo Tuđman”, zaključuje Borić.

Juričan sastavio pismo uime SDP-ovca: ‘Žao mi je što će mojim odlaskom Bero ostat mentalno hendikepiran, politički sam ofucan’

Komentari