Računaju kao od šale! Mladi matematičari iz ove zagrebačke škole rasturili na svjetskom natjecanju

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL/ Ilustracija

Mladi matematičari iz Hrvatske već godinama rasturaju na svjetskim natjecanjima, a ovoga puta uspjeh su zabilježili polaznici zagrebačke škole “Brainobrain“. Natjecanje u mentalnoj aritmetici ove se godine sredinom siječnja održalo online, a učenici navedene škole postigli su vrlo visoke rezultate u konkurenciji s više od 21 tisuće djece iz brojnih zemlja.

Tako je sedmašica, Lucija Ančić osvojila drugo mjesto u kategoriji Teens+, a na mentalnu aritmetiku krenula je još u četvrtom razredu.

“Natjecala se u kategoriji od 13 do 18 godina i ovaj je rezultat izniman”, izjavila je za 24 sata njihova voditeljica i vlasnica škole Klaudija Ehmer Vorgić.

Polaznici škole, računati napamet naučili su uz pomoć japanske metode računanja koja se primjenjuje u nekoliko škola u Hrvatskoj, a brzina kojom djeca prelaze preko tablica sa zbrajanjem, oduzimanjem, množenjem i dijeljenjem je zadivljujuća.  Natjecanje se inače održava u Dubaiju, a zbog pandemije su se sudionici natjecali preko računala.

Svi polaznici tečaja u Brainobrain od ranog djetinjstva, veliki su zaljubljenici u matematiku, a mnogi su mentalnu aritmetiku počeli vježbati već na samom početku osnovne škole.


Komentari