PUTUJ I ČITAJ: Suradnja poznatog bloga i Flixbusa

Flixbus

Putuj i čitaj, inicijativa započeta krajem 2018.g. suradnjom FlixBusa i Alis Marić te bloga Čitaj knjigu, dobila je svoj nastavak u obliku novog pilot projekta – mini knjižnica u FlixBus autobusima.

Za početak je odabrano pet FlixBus autobusa označenih naljepnicama kao mjesto razmjene knjiga. Knjige će se nalaziti u posebnom pretincu koji će sadržavati oko 10-tak naslova prema odabiru Alis Marić. Tako će putnici za vrijeme svog putovanja moći besplatno čitati, ali i razmjenjivati knjige. Četiri čarobne riječi: posudi, pročitaj, vrati i daruj za neke putnike postat će FlixBus svakodnevica.

”Ovim pilot projektom želimo FlixBus autobuse učiniti mjestima za razmjenu knjiga te našim putnicima ponuditi dodatnu vrijednost. Za sada smo knjigama opskrbili autobuse koji voze duže relacije, a plan je proširiti suradnju i na ostale.“ izjavila je Petra Milanović, voditeljica odnosa s javnošću za FlixBus CEE South regiju.

”Neovisno želite li tijekom putovanja odmarati ili surfati, ili vam je draže vrijeme kratiti uz dobru knjigu, cilj nam je postići da u FlixBus autobusima možete i jedno i drugo.“, dodala je.

Knjige su besplatne te putnicima na raspolaganju tijekom vožnje. Isto tako, ako to želi, putnik će imati mogućnost ostaviti svoje knjige drugim putnicima na korištenje čime se potiče razmjena knjiga. Povodom početka projekta, u navedenim autobusima bit će ponuđeni „bookmarks“ za označavanje knjiga na kojem je kod s popustom za sljedeću vožnju.

”Inicijativa Putuj i čitaj proizašla je iz želje za spajanjem putovanja i čitanja u svrhu postizanja iskustva koje nam može obogatiti život i učiniti ga boljim. Knjige su me nebrojeno puta inspirirale na putovanja i stvorile želju da spojim mjesto radnje u nekoj knjizi sa stvarnom lokacijom. To je onda za mene potpuni doživljaj”, naglasila je Alis Marić, autorica bloga Čitaj knjigu.

Flixb

Tako na proljeće Alis Marić i FlixBus časte 10 ljubitelja knjiga i putovanja posjetom Veneciji i Aqua Alte knjižari. Slijedi posjeta Ljubljani koja je 2010. proglašena svjetskom prijestolnicom knjige dodijeljena od strane UNESCO-a.

Sva događanja mogu se pratiti na blogu Čitaj knjigu i na www.Flixbus.hr.

 

Komentari