‘PUNO TOGA DOBROG UČINIO’ Vladimir Šeks nam je rekao kako treba pamtiti samo ono najbolje

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Povodom smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, mnogi su političari izrazili sućut njegovoj obitelji i bližnjima.

“Milan Bandić je puno dobrog učinio za grad Zagreb i cijelu Hrvatsku”, rekao nam je Vladimir Šeks.

“Izražavam sućut njegovoj obitelji, prijateljima, suradnicima i znalcima. Treba pamtiti samo najbolje“, zaključio je potreseni političar i bivši predsjednik Hrvatskog sabora.

U noći sa subote na nedjelju, oko 1 sat nakon ponoći, liječnici u KB Sveti Duh pokušali su zagrebačkom gradonačelniku spasiti život, no nisu uspjeli. Preminuo je od srčanog udara u 66. godini života.

Inače, Milan Bandić prvi put je izabran za gradonačelnika na izvanrednim izborima 2000. godine. Unatoč aferi nakon što je pokušao podmititi policajca koji ga je uhvatio kako vozi pod utjecajem alkohola, 2005. i 2009. je ponovo izabran za gradonačelnika.

Peti put je izabran za gradonačelnika Zagreba 2013. godine, a njegova je lista, pojedinačno gledajući, osvojila najviše mandata u Gradskoj Skupštini.

Njegov otac Jozo umro je s 58 godina. Odgajala ih je majka Blagica rođena Tomić. Uz pomoć njenog oca Ante, koji je imao dva konja i najviše zemlje u mjestu, uzgajali su duhan. Bio je ministrant u crkvi.

Protiv njega je podneseno oko 250 kaznenih prijava. Osim kritika dobivao je i pohvale zbog izgradnje cesta, škola, uređenja Bundeka, izdvajanja za kulturu koja su visoka u odnosu na druge gradove. U dobrim je odnosima bio s predstavnicima Katoličke crkve. Izdvajao je iz gradske blagajne za obnovu kuća povratnicima u Bosansku Posavinu. Često je pokušavao govoriti kajkavskim narječjem. Sa suprugom Vesnom, koju je upoznao na plesu u Studentskom centru, ima kćer Ana Mariju. Živjeli su u velikom stanu blizu središta Zagreba.


Komentari