PULMOLOG SRIĆA OGORČEN PROSVJEDOM: ‘Ovo bih nazvao gomilom primitivaca koji nameću svoj iracionalan stav’

Photo: Zarko Basic/PIXSELL

O današnjem prosvjedu protiv Stožera i mjera za suzbijanje pandemije koronavirusa oglasio se na Facebooku i pulmolog Saša Srića.

Objavu prenosimo u cijelosti.

“I kada čovjek pomisli da su se pojedini naši sugrađani i sugrađanke osvjestili prepoznajući sve alarmantniju i nastavi li se istim trendom i situaciju u kojoj bi vrlo lako mogao kolabirati zdravstveni sustav koji je već sad na aparatima opet danas nedopustivi i iracionalan prosvjedni skup koji je krenuo iz Zagorja a sada se eto intenzivirao na Trgu bana Jelačića kršeći dozvoljen broj okupljanja.

I opet negatori i teoretičari zavjere koji smatraju da je korona izmišljena i da su prizori iz bolnica pretpostavljam fotomontaže sada već ozbiljno ugrožava zdravlje i živote svih onih koji se drže propisanih mjera. Da slažem se da su mjere neadekvatne ali u smislu da su preblage i da nisu urodile plodom.I da potencijalni policijski satovi i lockdowni će se ovakvim.pristupom teško izbjeći.

Broj zaraženih se povećava kao i onih na respiratorima a biljžimo i rekorde umrlih kao i prenatrpanost bolnica a osobito KB Dubrave kao trenutno Covid bolnice što mogu posvjedočiti vlastitim primjerom.Po 70 pacijenata i više Covid oboljelih na kisiku na 2 liječnika i nekoliko sestara. Radimo u preteškim uvjetima a vi se ismijavate sa svima nama.


Ovo je sve samo ne legalan prosvjed.Ovo bih nazvao gomilom primitivaca koji nameću svoj iracionalan stav koji ugrožava druge.

Takve i slične akcije treba zabraniti jer eto za par dana povećanje brojke i tako unedogled.

OSTANIMO I POSTANIMO ODGOVORNI!!!”, napisao je Srića.

Podsjećamo, na prosvjedu se, unatoč mjeri zabrane okupljanja iznad 50 osoba, skupilo oko tisuću ljudi koji su u govorima kritizirali rad političara, Stožera i medija.

Govora je bilo i o čipiranju, oduzimanju djece, o “čudnom vremenu u kojem su mobiteli bez tipki” o cijepljenju otrovom, o ispiranja mozgova, o porobljavanju, o “navodnoj pandemiji”, da se obiteljima umrlih “daje velik novac da se piše da su umrli od korone”.

O svemu se oglasio i ministar Davor Božinović.

“Čeka se izvješće policije o današnjem prosvjedu i tome tko su organizatori pa će se nakon toga vidjeti hoće li se zbog kršenja mjera poduzimati neke sankcije protiv organizatora“, rekao je za Index šef Nacionalnog stožera i ministar unutarnjih poslova.

 

 

Komentari

loading...