PRVO IZDANJE ZMC-a OKUPLJA BROJNE STRUČNJAKE: Oživljavanje diskusija na temu glazbe

U utorak 11. i srijedu 12. listopada s početkom u 15 sati u prostorima Vintage Industrial Bara i Kaveza održat će se glazbena konferencija Zagreb Music Conference 2016.

Prvo izdanje glazbene konferencije u Zagrebu donijet će niz zanimljivih radionica, panela i gostovanja, a sve s ciljem oživljavanja diskusija na temu glazbe te događanja oko nje i narednih godina.

Na ZMC-u 2016. sudjelovat će stručnjaci, glazbenici i profesionalci koji će zainteresiranima pokušati približiti teme poput samostalnog izdavaštva, uloge PR-a,drum and bass scene, produkcije – od elektronske glazbe do njene psihologije, umijeću masteriranja, menadžmentu i bookingu izvođača. Cijela će se dvodnevna priča zaokružiti večernjim druženjima uz, naravno, još malo glazbe.

Poznati glazbenici predstavit će svoja stajališta

Mirela Priselac Remi, Vedran Meniga, Petar Dundov, Srđan Sekulović Skansi, Denis Mujadžić Denyken, Ivan Dečak, Franjo Šušak, Gregor Zemljić tek su neka od imena koja će, kao aktivni žitelji glazbenog svijeta, u dnevnom dijelu konferencije posjetiteljima predstaviti razmišljanja s vlastitih stajališta. Ideja je konferencije na jednom mjestu spojiti razne teme vezane uz glazbu, kako bi sadašnji i budući glazbenici, producenti, organizatori, tonski i audiomajstori, menadžeri, urednici, novinari, kritičari i glazboljupci općenito dobili korisne informacije, čuli razna iskustva i naučili nešto novo s ciljem napredovanja i shvaćanja glazbene industrije u Hrvatskoj i šire.

Nakon glazbene konferencije slijedi zabava

Nakon dnevnog dijela programa, u utorak navečer posjetitelje Vintage Industriala zabavit će zagrebački indie bend U pola 9 kod Sabe, dok će u Kavezu atmosferu zagrijati DJ Pips (Casa, Kandžija) i DJ Yesh (Yammat FM). U srijedu su u večernjem terminu Vintage Industriala na rasporedu zadarski alter pop rock trojac Scarlet Notes, a u Kavezu će nastupiti Transpoze DJ set.

Važno je napomenuti kako su dva dana konferencije, kao i popratni programi, u potpunosti besplatni za sve posjetitelje. Novosti pratite na Facebook događajuFacebook stranici konferencije. Predavače, teme i raspored konferencije po danima i dvoranama potražite na poveznici.


Komentari