Prvi zimski red letenja Ryanaira kreće već u listopadu! Zagreb će se povezati s čak 24 svjetske destinacije

Foto: Pixabay

Prvi zimski red letenja Ryanaira iz Zagreba kreće krajem listopada, a predsjednik Uprave Ryanaira, Michael O’Leary tom prilikom održao je konferenciju za medije pa zaključio kako taj avioprijevoznik uvodi 24 nove linije iz Zagreba u idućih šest mjeseci.

Za Zagreb je istaknuo da je trenutno jedan od rastućih ‘hot city break’ destinacija pa zaključuje kako ljude privlači božićni sajam zimi, a ima i puno kulturnih i povijesnih znamenitosti, dobru hranu i raste mu broj stranih turista. “Važna je i prepoznatljivost Hrvatske po nogometu, a i koliko sam uspio vidjeti ima i puno lijepih žena”, govori.

Smatra da Zagreb zaslužuje imati barem oko 3,5 milijuna avio-putnika godišnje, jer, kako je kazao, riječ je o glavnom gradu te vjeruje da će u suradnji sa zračnom lukom Zagreb, s kojom dijele viziju rasta, doći do tih brojki. Ponovio je i ranije najave Ryanaira da u Zagreb ‘baziraju’ tri zrakoplova do kraja ove godine, od kojih su dva već u bazi od srpnja i rujna pa istaknuo kako ukupno investiraju 300 milijuna dolara te da time izravno otvaraju 100 radnih mjesta te još oko 750 neizravnih u cijeloj Hrvatskoj. “Bio bi razočaran da u Zagrebu već idućeg ljeta u bazu ne uvedemo i četvrti zrakoplov, odnosno da bi ih tu mogli imati tri do pet”, zaključio je.


Komentari