Prvi razredi SREDNJIH škola još uvijek čekaju na svoje udžbenike

Facebook

Iako se obećavalo kako će knjige dobiti baš svi učenici, obećanje se ipak nije ispunilo…
Naime, jučer je u školu krenulo 8123 prvašića, a osjećaji su bili pomiješani. Veselje i uzbuđenje jednako su dijelili i njihovi roditelji. Mnogi su svoje malene đake išli ispratiti do školskih klupa kako bi pokupili besplatne knjige.

Bandić obećao, ali nije ispunio

Povratak u školske klupe čekali su i malo stariji školarci, oni od drugog do osmog razreda, koje je jučer ujutro na Kajzerici posjetio i gradonačelnik Milan Bandić kako bi se uvjerio da su svi dobili knjige na stolove, kako je i obećao.

“Ovi udžbenici uopće ne izgledaju staro, to su rabljeni?”, ispitivao je gradonačelnik svog pročelnika za obrazovanje Ivicu Lovrića, koji mu je objašnjavao da su se nasljeđivali samo udžbenici u dobrom stanju. Danas Zagreb, a sutra Hrvatska, zaključio je gradonačelnik, obećavši kako će se truditi, nakon što osvoji dovoljan broj glasova na parlamentarnim izborima, da djeca iz svakog hrvatskoga grada na klupe prvog dana škole dobiju knjige, piše Večernji list.

No, iako je gradonačelnik obećao besplatne udžbenike baš svim školarcima, ovo se obećanje nije u potpunosti ispunilo. Za prve razrede srednjih škola, kao i za one učenike koji su na jesen imali popravni ispit, knjiga nije bilo.

“Tek je završio jesenski upisni rok i nismo mogli naručiti knjige dok nismo znali koliko ih trebamo”, objasnio je pročelnik Ivica Lovrić činjenicu da će prvi razredi srednjih škola knjige dobiti, kako je rekao, do kraja tjedna, dok će ih “popravljači” čekati gotovo do kraja rujna.


Komentari