Prvi puta od pojave koronavirusa u Hrvatskoj, Zagreb nema novozaraženih!

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Stožer civilne zaštite grada Zagreba objavio je kako u posljednjem 24-satnom periodu od 255 testiranih sugrađana, u Zagrebu nema novozaraženih koronavirusom, dok je trenutno 213 oporavljenih.

“Gradski zdravstveni sustav funkcionira stabilno. Vraćamo se normalnom funkcioniranju, rekao je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo, Vjekoslav Jeleč.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kaže kako od pojave prvog zaraženih Zagreb prvi puta ima nulu.

“Mi smo dosegli plafon, ne može dalje. Da ne bi ponovno negativni trend doživjeli moramo voziti pod ručnom i biti oprezni. Samo ćemo tako dobiti ove dvije utakmice”, rekao je Bandić koji je spomenuo i nove mjere koje će danas predstaviti vlada.

Bandić priča kako je od 2013. godine napisao 23 pisma vladama o Imunološkom zavodu. Kaže da će svaki dan izvještavati o tome kako napreduje partnerstvo države i Grada oko imunološkog i o kronologiji, a rekao je i da će informirati predsjednika države, predsjednika vlade, ministra zdravstva te Alemku Markotić jer su svi rekli da je to strateški interes. Kaže da će informirati i znanstvenika Đikića pošto je i on jutros govorio o imunološkom zavodu.

“Nema dojava ni o oštećenjima, ni o ozljedama. Daj bože da tako i ostane”, odgovorio je Bandić na pitanje o jutrošnjim potresima, prenosi Index.

Gradonačelnik kaže kako je rekao službama da idu sa socijalnom stratifikacijom onih koji su ostali bez domova. Rekao je da su kriteriji imaju li krov nad glavom, imaju li djece, je li netko bolestan u obitelji i žive li 10 godina u Zagrebu.

“Budite sigurni da će dobiti oni najpotrebitiji”, rekao je.


Komentari