Prve reakcije iz Možemo!: ‘Ovo je spektakularno, no jedna stvar nam ne ide u prilog’

FOTO: Facebook/platforma Možemo

“Izlazne ankete su iznad naših očekivanja, ovo je spektakularan rezultat“, prokomentirao je predsjednik Oraha Zorislav Antun Petrović rezultate koalicije “Možemo!”.

“Prema projekcijama očekivali smo da ćemo imati klub, u optmističnoj verziji eventualno doći do pet mandata, a ovih osam mandata je zaista spektakularno”, otkrio je.

No, napominje, rezultate ankete treba uzeti sa zadrškom.

“Izlazne ankete se provode u urbanim sredinama, gdje imamo daleko vreću podršku nego u manjim mjestima“, upozorava.

S druge strane, kaže da nije iznenađen što su postali prvi izbor Zagrepčana.

“To ne iznenađuje jer birači na lijevoj strani spektra evidentno nisu bili zadovoljni onima koji su ih predstavljali u prošlom sazivu u Saboru, ponajprije HNS-om, a ne treba biti preveliki matematičar da se zbroji iz koje stranke je najviše ‘žetončića’ prešlo u notorni klub Milana Bandića.”

Rezultate prvih anketa komntirala je Katarina Peović.

“Ono što zabrinjava je ta desnica koja je dobila jako puno, po nama previše mandata. Ono što ćemo mi napraviti je da se deformira desna vlada i s ovim brojem mandata uistinu možemo utjecati na buduće politike. Naša koalicija je čvrsta, jedinstveni smo.”

“Imamo politike koje su za razne većine, za radnike, za siromašne. Prvi put će u Sabor ući ona politička opcija koja zastupa obespravljenu većinu. To se dosad nije dogodilo. Imali smo desnicu koja je govorila da je za tu obespravljenu većinu, da je ona domovinska, a jedino što je bilo domovinsko je ono imovinsko tj. ono što su prisvojili, strpali u džepove. Imali smo razne populiste, teoretičare zavjere, ali dosad nitko nije govorio za malog čovjeka, za radnika, za onog koji živi od svog rada”, istaknula je Peović.

Nove izlazne ankete zaključno s zatvaranjem birališta: U središtu Zagreba ne vodi ni HDZ ni SDP!


Komentari