Prve nevolje u novoj zgradi: Pukla cijev, pukle pločice – stanari nezadovoljni ovim rješenjem

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Jutros su preseljeni u nove domove, za koje su im obećavali da će im pružit bolje uvjete za život, ali neki su se odmah po useljenju suočili s prvim problemima.

“Nitko ne želi otići od gorega u još gore”, kazao je  jutros Ševko Šečić, bivši stanovnik Plinarskog naselja za RTL, a upravo se to, čini se, nekima od njih i dogodilo.

Najvrjednije što su imali ponijeli su sa sobom, a Smajo Bajrić kaže da izbora nisu imali:
“Da nisu izašli van, djeca bi bila po domovima, a ljudi bi bili na ulicama. Ja sam morao prihvatiti. Ucjenjivali su me”, piše RTL.

Naizgled je sve danas djelovalo odlično, no poslijepodne su stigle vijesti da je u stanu Smaje Bajrića pukla cijev od vode, a iz građanske inicijative, kažu, to je tek prvi kvar i prvi problem koji čeka stanare zgrade koja je 15 godina zjapila prazna.

Oni će, kažu, dati sve od sebe da im budu dobri susjedi, ali i dalje su ljuti na gradonačelnika koji “sprovodi svoju volju, samovolju”. Dodaju i da je na dijelu je jedna neprincipijelna koalicija gradonačelnika s HDZ-om, kazao je  Pero Diankov iz građanske inicijativa MO Petruševec.

U RTL-u Danas gostovala je bivša stanarka Plinarskog naselja, a sada stanarka Petruševca Tihana Kučiš koja je kazala da su problemi onakvi kakve su i očekivali, ali i da njezina djeca ovdje imaju puno bolje uvjete nego u Plinarskom naselju.

“Uvjeti jesu bolji, ali ovo nije stambena zgrada, nego su ovo uredski prostori. Ovo nije za 29 obitelji romske nacionalne manjine”, rekla je Kučiš te dodala da im je problem od kada su danas došli činjenica da se vanjska vrata otvore svaki puta kada otvore prozor.

Kazala je da još nisu potpisali nikakve ugovore o preseljenju. “Oni tvrde da smo potpisali ugovore, ali to nije istina. Za dva tjedna kod javnog bilježnika bi trebali potpisati ugovor o najmu na dva tjedna. Oni smatraju da je ovo dugororočno rješenje, ali ja se nadam i molim sve da ustanove da to ne smatraju dugoročnim rješenjem za moju obitelj jer ovo nisu uvjeti za moju obitelj. Pogotovo kad zatekneš stan s puknutim pločicama”, zaključila je Kučiš.


Komentari