PRVA VELIKA TOMAŠEVIĆEVA PROMJENA: Broj gradskih ureda smanjuje se s 27 na 16, evo koja upravna tijela odlaze u povijest

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Najavljivani prijedlog preustroja Gradske uprave u kojem se broj gradskih ureda smanjuje s 27 na 16, ovoga četvrtka je prihvaćen na sjednici Gradske skupštine. 29 zastupnika glasalo je za, njih 10 je bilo protiv, a tri su bila suzdržavana. Odluka na snagu stupa 31. listopada.

Sukladno tomu, pored Ureda gradonačelnika i Stručne službe, Gradska uprava sastojat će se od još 14 ureda.

To su Gradski ured za unutarnju reviziju i kontrolu, Gradski ured za opću upravu i imovinsko-pravne poslove, Gradski ured za financije i javnu nabavu, Gradski ured za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje, Gradski ured za obrazovanje, sport i mlade, Gradski ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo, Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, Gradski ured za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, Gradski ured za upravljanje imovinom i stanovanje, Gradski ured za katastar i geodetske poslove, Gradski ured za mjesnu samoupravu, civilnu zaštitu i sigurnost, Gradski zavod za zaštitu spomenika kulture i prirode, Služba za informacijski sustav i tehničke poslove te Stručna služba Gradske skupštine.

Koji Uredi prestaju s radom?

Kada ova odluka stupi na snagu, s radom prestaju Ured za programe i projekte EU, Ured za javnu nabavu, Ured za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava, Ured za zastupanje, Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj, Gradski ured za sport i mlade, Gradski ured za branitelje, Gradski ured za zdravstvo, Ured za demografiju, Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, Gradski ured za imovinsko-pravne poslove te Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

HDZ I HSLS su htjeli zadržati neke od Ureda

Klub zastupnika HDZ-a i HSLS-a na tu točku dnevnoga reda podnio je 13 amandmana kojima su željeli zadržati postojeća gradska upravna tijela, a tu prije svega misle na Ured za programe i projekte EU, Gradski ured za zdravstvo i Gradski ured za branitelje. Predlažu da se izmijeni naziv Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje i da se tom uredu doda i resor ali i naziv ‘poljoprivreda i šumarstvo’.  Svih 13 amandmana je odbijeno.


Komentari