Prva u Hrvatskoj: U Jastrebarskom otvorena garaža s javnim električnim biciklima

FOTO: Zagrebačka županija

Kao uvertira u cikloprojekt Zagrebačke županije BIKExperience, u Jastrebarskome je u petak pušteno u rad moderno spremište za električne bicikle namijenjeno iznajmljivanju e-bicikala putem automatiziranog Nexbike sustava naplate.

Prva garaža s javnim električnim biciklima izgrađena u Hrvatskoj nalazi se u neposrednoj blizini Perivoja dvorca Erdödy, a uskoro će, zahvaljujući projektu BIKExperience, čitavo područje grada Jastrebarskog i parka prirode Žumberak-Samoborsko gorje dobiti više od 250 kilometara označenih atraktivnih biciklističkih staza. Nositelj ovog projekta vrijednog 293.500,00 kuna je Zagrebačka županija, Grad Jastrebarsko je partner, a Ministarstvo turizma iz Fonda za razvoj turizma za njegovu je provedbu osiguralo 140.800,00 kuna.

FOTO: Zagrebačka županija

Cilj projekta BIKExperience je doprinijeti razvoju i unapređenju turističke infrastrukture i ponude cikloturizma kroz promociju kulturne i prirodne baštine, kao i eno-gastronomske ponude ruralnih područja jaskanskog kraja te Zagrebačke županije.

“U posljednjih nekoliko godina biciklistički promet u Zagrebačkoj županiji sve više dobiva na važnosti. Strategija razvoja turizma RH do 2020. kao i Strategija razvoja turizma Zagrebačke županije do 2025. predviđaju intenzivni razvoj cikloturizma kao jednog od turističkog proizvoda s najvećom perspektivom razvoja i rasta do 20%”, istaknula je prilikom otvorenja automatizirane garaže za e-bicikle direktorica Turističkog ureda Zagrebačke županije Ružica Rašperić.

Važnost ovog projekta za razvoj turizma grada Jastrebarskoga svjestan je i njegov gradonačelnik Zvonimir Novosel. “Realizacijom ovog projekta bit će stvorena atraktivna turistička infrastruktura u sinergiji s prirodnim i kulturnim znamenitostima, a koja će zasigurno omogućiti i povećanje broja turista u Jastrebarskom, ljubitelja rekreacije, biciklizma i zdravog načina života”, poručio je Novosel.


Komentari