PRVA GODINA NA ČELU ZAGREBA Što građani misle o vodstvu Tomislava Tomaševića?

Izborni stozer Tomislava Tomasevica, kandidata za gradonacelnika Zagreba politicke platforme Mozemo. Na fotografiji: Tomislav Tomasevic. Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Godina dana je prošla otkako je u gradonačelničku fotelju sjeo Tomislav Tomašević sa strankom Možemo. Od prvog dana na vlasti, niti mediji, a niti građani nisu mislili da će biti lako. Lako niti nije bilo, a niti će biti jer problema je mnogo.

Svakoga dana u anketi vas pitamo jedno od pitanja koji se uglavnom tiču zagrebačkih politika i života u glavnome gradu. Ono što je razvidno jest da vas smeće i prometni problemi najviše more, a to su i glavne zamjerke gradonačelniku i njegovim ljudima. I naravno – otkazi u Holdingu.

No, ovog puta vas nismo pitali što mu zamjerate, već kako vam se čini gradonačelnikova prva godina mandata.

Facebook anketa (foto: Zagreb.info)

Jasno, jedni ga čitatelji hvale, a drugi ga kude. Oni koji ga hvale upozoravaju na činjenicu da je preuzeo grad nakon 20 godina vladavine Milana Bandića i njegove iznenadne smrti. S druge strane, oni koji kude gradonačelnika zamjeraju mu što u godinu dana “nije napravio puno”.

Puls građana

“Bilo tko da je gradonačelnik isto mu se piše kao i Tomaševiću”, jedan je od komentara. Dok drugi piše da se “još uvijek izvlači na Bandića”.

Komentari čitatelja (foto: Zagreb.info)

“Ne može se u jednoj godini nadoknaditi”, piše u drugom komentaru, dok u drugome upozoravaju da je ispalo “pazi što želiš, moglo bi ti se i ostvariti”.

Komentari čitatelja (foto: Zagreb.info)

Čitatelji zamjeraju gradonačelniku i što se bavi ideologijom, aludirajući na zabranu zastava Hoda za život na gradskim jarbolima i predvođenje Zagreb Pridea, pa poručuju “još da se primi posla bilo bi i bolje”.

Komentari čitatelja (foto: Zagreb.info)

Koncenzus nije postignut, ali Tomaševićevi protivnici kao i oni njemu skloni, upozoravaju da nije lako napraviti promjene samo godinu dana nakon što je s vlasti otišla stranka koja je 20 godina vladala Zagrebom.


Komentari