PRVA DAMA U PRVIM REDOVIMA: Supruga Zorana Milanovića cijepila građane na Mihaljevcu

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanja Musić Milanović, prva dama Hrvatske, priključila se cijepljenju građana Zagreba. Nakon što je pomagala u Petrinji, liječnica i profesorica na Medicinskom fakultetu sada na Mihaljevcu cijepi Zagrepčane.

Supruga hrvatskog predsjednika obukla je zaštitno odijelo i priključila se timu u Ksaverskoj 111 na jednom od novootvorenih punktova za cijepljenje građana Zagreba. Dugačka kolona ispred sportske dvorane Učilišta vatrogastva, zaštite i spašavanja stvorila se u rano jutro, puno prije otvaranja u 9 sati.

Sanja Musić Milanović sudjelovala je i na cijepljenju građana u Petrinji nakon potresa. Kako bi mogla cijepiti potrebite, morala se cijepiti i sama. Tada je istaknula da su reakcije građana koji su je prepoznali ispod zaštitnog odijela i maske bile isključivo pozitivne. Svoje cijepljenje dokumentirala je fotografijom na Facebooku i pozvala građane da se dođu cijepiti u što većem broju.

Prva dama i voditeljica Službe za promicanje zdravlja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo sudjeluje na procjepljivanju na kojem će biti cijepljeno oko 900 osoba. Koriste se Pfizerovo i AstraZenecino cjepivo. Krunoslav Capak najavio je dolazak dodatnih doza cjepiva pred kraj tjedna. Dodao je da će se cijepljenje drugom dozom AstraZenece nastojati održati što kasnije, prema uputama proizvođača.


Komentari