Pršte pohvale: Ovako su ZET-ovi vozači ponovno oduševili građane

Facebook

Priče građana o ZET-ovim vozačima koji putnicima poprave dan.

Iako su građani nerijetko kudili ZET, sve su češće pohvale vozačima ZET-a jer se mnogi od njih izdvajaju svojom ljubaznošću kojom putnicima poprave dan.

Upravo sam ušao u autobus ZET-a broj 234, Laniste-Gl. kolodvor. I ovim putem želim pohvaliti ugodnog vozača koji svakog putnika lijepo pozdravi i zahvali mu se nakon što poništi kartu. Dosad rijetko viđena gesta u zagrebačkim autobusima i tramvajima koja bi trebala poslužiti i kao primjer svim ostalim vozačima”, kazao je Vinko u objavi u Facebook grupi Zakaj volim Zagreb.

Događaj je tim više ljepši jer je on, kaže Katarina, jedini vozač na toj liniji i uvijek je ljubazan, i tako već godinama.

Svojom je pričom građane oduševila i Ana koja je doživjela dirljivu scenu: “Na zadnjoj stanici Črnomerec vozač je pozdravio preko mikrofona sve putnike i zahvalio se na ugodnoj vožnji. Uz to je pozdravljao svakog i zahvaljivao za kupljene karte.

Zagrepčanka Ana ispričala je svoju dogodovštinu kada je ušla stanicu prije Glavnog kolodvora i htjela je kupiti kartu, no vozač ju je ignorirao. Kada su stali na Glavnom kolodvoru, upitala ga je zašto joj nije htio prodati kartu, na što joj je kazao: “Bil bi greh naplatit tu jednu stanicu, kakav bih ja to čovjek bio?”

‘Budite i vi malo ljubazniji – što daješ, to dobiješ’

Građani smatraju da bi se putnici pri ulasku u vozila trebali odnositi s barem malo poštovanja i osnovne kulture, jer bi tako svima bilo ugodnije.

Od 100 mojih pozdrava bude mi uzvraćeno 80. Sljedećih dana stanje se popravlja. Treba ljude naučit kulturi, pozdravljanju, odzravljanju, ustajanju sa sjedala starijima, nemoćnima, trudnicama i roditeljima s djecom“, istaknula je Zdenka, a Željka se nadovezala i istaknula: “Žalosno da se svi čudite kako je netko ljubazan… Probajte i vi biti malo ljubazniji, jer što daješ, to dobiješ. Olako kritizirate, a učite li svoju djecu da budu ljubazni? E, zato se čudite kad je netko ljubazan!”

Građanin Adam smatra da je vozaču u opisu posla da pozdravi putnike.

Pozdrav putnika je lijepa gesta, ali pozdrav i ljubaznost vozača je pravilo, a nažalost, danas se tome čudimo“, kazao je građanin, na što mu je Bariša kazala da nije riječ o pravilu već je sve stvar bontona i odgoja.

Međutim, Marica smatra da bi i putnici trebali pozdraviti vozača jer se upravo zbog nekulture putnika događaju neugodne scene.

Osobno sam vidjela kada je vozač pozdravi, a putnik mu umjesto pozdrava odgovori: Imam ja kartu, što hoćeš“, kazala je građanka.

No, po mišljenju nekih Zagrepčana, zahvala na poništenoj karti je gotovo pa poniženje.

Šta u normalnom i kulturnom društvu jadan vozač ima zahvaljivati putniku što je poništio kartu? Pozdraviti putnika pri ulasku u vozilo gradskog/međugradskog prijevoza je kulturna i lijepa gesta vozaca, ali zahvala na poništenoj karti je previše, pa čak i poniženje, jer vjerujem da on na svako “švercanje” nekako i odgovara, što je žalosno“, kazala je Tanja.

Svatko je različit i nećemo uvijek naići na lijepe priče, bilo s putnicima ili sa ZET-ovcima jer ima neugodnih i nepristojnih i putnika i vozača, no ovakve nam situacije ipak vraćaju vjeru u ljude.

>>>Kako su putnik i ZET-ov vozač spasili večer: ‘Neznani junače iz busa garažnog broja 201 – hvala ti!’

>>> Evo kako je jedan ZET-ovac malenom gestom uljepšao dan putnicima

>>> OPET PRŠTE POHVALE ZA ZET-ovce: Ovaj put kontrolor oduševio građanku

 


Komentari