PROZVALI GRADONAČELNIKA ZBOG IGNORIRANJA MANIFESTACIJE: ‘Javne površine se dodjeljuju samo odabranima’

Zagreb.hr

Udruga mladih “Europska mladež” prozvala je gradonačelnika Bandića.

Njihovo očitovanje prenosimo u cijelosti:

“Gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić, dokazao je kako Gradu Zagrebu nije u interesu da područjima mjesnih odbora upravljaju vijećnici koje su građani izabrali već preko Gradskog ureda za prostorno uređenje i Povjerenstva za korištenje javnih površina dodijeljuje površine samo odabranima.

Ovih danas smo svjedoci kako Gradska uprava i mjesna samouprava Grada Zagreba nikako ne funkcioniraju te da je koordinacija između njih gotovo nikakva. Udruga „Europska mladež“ poslala je prije par tjedana zahtjev Gradskom uredu za prostorno uređenje za organiziranjem tradicionalne manifestacije „Nebo iznad Trnskog“.

Manifestaciju su jednoglasno podržali vijećnici mjesnog odbora Trnsko i Gradske četvrti Novi Zagreb zapad. Inače se ova manifestacija počela organizirati još od kraja 80-tih godina, ali za ovu godinu odgovora još nema.

„Žalosno je da se dozvola mora čekati tjednima i nedopustivo je da se u međuvremenu na lokaciji koja je predviđena za kvartovsku manifestaciju dozvoli postavljanje komercijalne manifestacije bez ikakvog znanja vijećnika mjesnog odbora i gradske četvrti te komunalnog redarstva.“ – izjavio je Tomislav Koledić, predsjednik udruge „Europska mladež“.

„Grad Zagreb očito nema interes dozvoliti građanima novozagrebačkog naselja da organiziraju svoju tradicionalnu vikend manifestaciju i na prvo mjesto stavlja interes poduzetnika, a ne svojih građana. Ovako loše gospodarenje javnim površinama budi sumnju koji su pravi interesi Grada Zagreba. Nažalost, ovo nam je već treća godina za redom da se blokira organiziranje manifestacije.“ – izjavio je Igor Sušec, vijećnik i suorganizator manifestacije.

„Važno je napomenuti da se zadnjih tjedana priprema pravilnik koji će ograničiti zabavne parkove za vrijeme manifestacija. Nama je nezamisliva manifestacija u kojoj naši najmlađi sugrađani ne mogu uživati. Nebo iznad Trnskog uvijek je služilo kao mjesto okupljanja i zabave svih generacija. Za vrijeme dok se pravilnik još uvijek priprema vrijedi dogovor unutar članova povjerenstva kako se niti jednom zabavnom parku neće dozvoliti postavljanje radnji.“ – izjavio je Igor Marš, predsjednik vijeća i suorganizator manifestacije.

Dok čekamo odgovor Gradskog ureda za prostorno uređenje i paralelno gledamo kako se dozvoljavaju komercijalne manifestacije ne preostaje nam ništa drugo nego se nadati kako će Gradska uprava konačno početi služiti građanima Grada Zagreba, a ne samo onima odabranima.”, poručili su.


Komentari