Provjerite zašto na nebu iznad Dubaija VEĆ DANIMA LETI BALON GRADA ZAGERBA (FOTO/VIDEO)

Hrvatski balonaši i padobranci borave u Dubaiju, gdje na Svjetskim zračnim igrama brane boje Hrvatske.

Među više od 1000 sportaša iz 54 zemlje, nalazi se i balon na vrući zrak s potpisom Grada Zagreba. U njemu na Svjetskim zračnim igrama u Dubaiju boje Hrvatske brane Igor Mikloušić, Bojan Kugler, Ivan Cvirn, Marija Petrić Mikloušić i Iva Šulentić iz Balon kluba Zagreb, a vođa hrvatske delegacije je Dragan “Tom Balon” Mikloušić, hrvatska balonaška legenda. Jutros je ovaj tim ostvario pobjedu na jednoj od niza zračnih utrka koje se održavaju u Dubaiju već 8. dan za redom. 

baloni2
Baloni na vrući zrak iznad Perzijskog zaljeva

Već spektakularnom ceremonijom otvaranja koja je svojom produkcijom bila dostojna Olimpijskih igara, Dubai se pokazao u najboljem svjetlu i dao naslutiti da za organizaciju ovih Igara neće štedjeti ni na čemu. Fantastičnom su priredbom proveli gledatelje kroz povijest ovog pustinjskog naroda, dočarali njihovu ljubav prema avanturi i tradiciju zajedništva koja je temelj samih Emirata. Pokazali su kako se sve te vrijednosti spajaju na ovim Olimpijskim igrama zračnih sportova, jer na njima najhrabriji avanturisti istovremeno odmjeravaju snage te pokazuju neizmjerno poštovanje jedni prema drugima, ali i prema nebu, koje je njihova arena.

Upravo su baloni na vrući zrak, među kojima i balon Grada Zagreba, pred tisućama gledatelja i kamerama medija iz cijeloga svijeta otvorili ovo događanje kada su 2. prosinca 44 balona preletjela Dubai u znak proslave 44. godišnjice Emirata.

Prizori balona iznad Dubaija doista oduzimaju dah te su velika atrakcija za promatrače – one koji svaki dan u tisućama pune tribine i promatraju uzlijetanja, ali i sve one koji tijekom ovih 12 dana usmjere pogled prema nebu. Plavi Zagreb na plavom nebu Dubaija posebno ih raduje!

baloni6
Baloni na vrući zrak iznad Dubaija
baloni4
Član hrvatskog tima u balonu Grad Zagreb

 

Komentari