Provjerite detalje: Kupališna sezona na otvorenim bazenima i gradskim kupalištima

commons.wikimedia.org

Kupališna sezona na otvorenim bazenima SRC Šalate krenula je 28. svibnja, otvoreni bazeni Sportskog parka Mladost počeli su s radom 31. svibnja, a gradska kupališta Jaruna i Bundeka i ove su godine počela s radom 1. lipnja.

Početak sezone kupanja na gradskim kupalištima reguliran je važećim propisima o kakvoći vode i gradskim kupalištima. Prema godišnjoj ocjeni kakvoće vode za 2017. godinu, sve plaže na SRC-u Bundek ocijenjene su izvrsnima uz dobru kakvoću vode za kupanje. Na RSC-u Jarun plaže na Otoku Trešnjevka i Otoku veslača ocjenjene su dobrom kakvoćom vode za kupanje dok su plaže Otok Univerzijade, Veliko jezero i Malo jezero ocijenjene nezadovoljavajućom ocjenom. Iz tog razloga, na posljednje tri navedene plaže postavljena je obavijesna ploča s natpisom: “Kupanje na vlastitu odgovornost“.

Što se tiče sigurnosti na plažama gradskih kupališta, u vremenu od 10 do 20 sati dežurat  će kvalificirani spasioci te će na oba kupališta biti dostupna prva pomoć i dežurni liječnik.

Cijene ulaznica

Kad je riječ o bazenima, cijene su ostale iste kao i prošle sezone kada su prepolovljene po preporuci gradonačelnika Milana Bandića, stoga će najmlađi korisnici, umirovljenici i osobe s invaliditetom za cjelodnevni boravak na bazenu izdvojiti 5 kuna radnim danom, a 10 kuna subotom i nedjeljom, dok će odrasli radnim danom ulaznice plaćati 10 kuna te 15 kuna subotom i nedjeljom.

Korisnicima je omogućena i kupnja dnevne obiteljske ulaznice po cijeni od 30 kuna, mjesečne ulaznice za odrasle po cijeni od 150 kuna te mjesečne ulaznice za djecu, umirovljenike i osobe s invaliditetom po cijeni od 100 kn.

Svi oni koji se vole kupati cijelu godinu, bez obzira na godišnje doba mogu kupiti godišnje ulaznice za bazene koje će odrasle koštati 1.500 kuna za jedan bazen ili 1.600 kn za sve bazene, dok će djeca, umirovljenici i osobe s invaliditetom godišnje ulaznice za jedan bazen plaćati 800 kuna, odnosno 900 kuna za ulaznicu koja vrijedi na svim bazenima.

Moguće je kupiti i karnet za odrasle po cijeni od 130 kuna ili karnet za djecu, umirovljenike i osobe s invaliditetom po cijeni od 80 kuna.

S početkom sezone kreću i tečajevi plivanja na Šalati

Početkom nove sezone kreću i upisi u tečajeve plivanja na bazenu Šalata. Prvi tečaj plivanja na otvorenom plivalištu Šalata počinje već u ponedjeljak 18. lipnja, dok prijave i upisi za tečajeve kreću 4. lipnja 2018. godine.

Moguće je upisati program obuke neplivača za djecu od 6 do 12 godina starosti, program učenja i usavršavanja plivačkih tehnika za djecu od 6 do 11 godina te program obuke neplivača za odrasle.


Komentari