PROTIVE SE COVID POTVRDAMA Studenti se okupili ispred Filozofskog fakulteta: ‘Mi ćemo tražiti naša prava’

Screenshot

Pred Filozofskim fakultetom u Zagrebu danas je najavljeno “mirno okupljanje”. Oko 30-ak studenata u 17.00 sati stiglo je u Ulicu Ivana Lučića kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo širom upotrebom COVID potvrda. Inače, ovo je jedan od najvećih fakulteta u državi, a broji oko sedam tisuća studenata i 700 zaposlenika. Nastava se na FFZG-u održava na daljinu još ovaj tjedan.

“Mi ćemo biti tu, mi ćemo prosvjedovati i tražit ćemo naša prava. Tu smo solidarni s kolegama drugih fakulteta”, rekao je jedan student FKIT-a, piše Index.

Osvrnuo se i na stanje u Austriji, kazavši da je to porazno za demokraciju.

Na “mirno i dostojanstveno” okupljanje su inicijatori pozivali putem društvenih mreža, a u pozivu stoji da u jednom trenutku okupljeni uđu u zgradu Fakulteta, za što im treba covid potvrda koju oni neće imati. Na taj način bi iskazali svoj bunt. Kako doznaje Dnevnikhr, jedan od inicijatora neće doći na prosvjed. Naveo je da ima virozu, no neće ići na testiranje jer ne želi covid potvrdu, odnosno, kako on tvrdi odbija “podržati režim”.

Ako je suditi po broju studenata koji su došli, očigledno je da se radi o zanemarivom broju akademskih građana nezadovoljnih Odlukama Stožera civilne zaštite RH.


Komentari