PROTIV TRUMPA NA CVJETNOM TRGU: Prosvjed solidarnosti sa Ženskim marškom u Washingtonu

hr.wikipedia.org

U subotu u 5 do 12 na Cvjetnom trgu u centru Zagreba Inicijativa Ujedinjene protiv mržnje organizira prosvjed solidarnosti sa Ženskim maršom na Washington.

Donald Trump priseže za predsjednika Sjedinjenih američkih država, a istovremeno feminističke, kao i druge organizacije koje se bore za zaštitu ljudskih prava, u subotu organiziraju Ženski marš na Washington.

Solidarno će im se pridružiti žene i muškarci u više od 650 prosvjeda u svijetu, a jedan od njih najavljen je i u Zagrebu.

Inicijativa Ujedinjene protiv mržnje pridružit će se prosvjedu američkih žena koje ističu da se izborom novog predsjednika i njegove administarcije inaugurira nasilje, seksistička, homofobna, ksenofobna i rasistička politika kakvu je Trump zagovarao i tijekom kampanje.


Politika koja promovira mržnju i krši ljudska prava nije na djelu samo u SAD-u. Konzervativni pokreti svakodnevno ugrožavaju prava žena u svijetu i Europi, posebice radna, seksualna i reproduktivna prava, a Hrvatska i u tome prednjači.

Stoga ćemo u subotu, u 5 do 12.00, na Cvjetnom trgu protestirati protiv mržnje, diskriminacije i nasilja nad ženama i svima onima kojima su ljudska prava ugrožena“, pozvale su iz Inicijative.

Komentari