’PROTEKLIH DANA ČISTILE SMO IH SAME, RUKAMA’! Jarun će napokon doći na svoje, gradski ured poslao tim za čišćenje jezera od lokvanja

27.07.2021., Zagreb - Jarunsko jezero cvijeta te ima puno lopoca na veslackoj stazi. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Kako je i najavljeno iz Ureda direktora Ustanove Upravljanja sportskim objektima, počelo je čišćenje velikog broja lokvanja iz zagrebačkog Jaruna. Kod veslačke staze naime parkirani su brodovi za te namjene, a već su istu krenuli čistiti. To bi trebalo razveselili veslače koji još nisu otišli na ljetnu pauzu i kojima su ove biljke otežavale treninge.

S druge strane, otežavali su i kupanje građanima koji za Jutarnji list govore kako su ih sami u blizini obale čistili rukama.

“Ja i još jedna žena smo proteklih dana same čistile te lokvanje, rukama”, rekla je jedna Zagrepčanka koja je uz obalu i posložila hrpu počupanih lopoča.

Inače, do njihove velike pojave, kako su rekli iz gradskog ureda, došlo je zbog naglog pada razine vodene površine pretprošli tjedan. Zaključili su i kako je ovo problem s kojim se bave već nekoliko godina, a uporno vodeno bilje nastavlja prekomjerno rasti.


Komentari