PROSVJED ZA OSTANAK OBRTNIKA NA BRITANCU: ‘Britanac nije vaš, naš je, mi smo građani’

Britanac - najljepši zagrebački trg

Rasplet sudbine obrtnika na Britancu još uvijek je nepoznanica, a oni su odlučili organizirati prosvjed.

Putem Facebooka su pokrenuli prosvjednu inicijativu pod imenom “No Brexit – Britanac ostaje” u kojoj su pozvali građane da im se pridruže. Podsjetimo, sve je počelo objavom na Facebooku u kojoj je vlasnik Kave Tave otkrio kroz što on i njegovi kolege prolaze posljednja tri tjedna. Putem Facebooka je obavijestio sve o tome.

Tržnice Zagreb odlučile ugasiti život na starom zagrebačkom trgu. Odlučile su sa Britanskog trga maknuti sve male vrijedne Hrvatske tvrtke i obrtnike (Mljekaru Veronika, Kava Tava bistro, Mesnicu Cerovski, Prodaju pilića NAF Promet) te obične ljude koji daju život trgu i organiziraju sva događanja na Britancu. Obrazloženja nema, u rješenju su napisali “kriv je Grad Zagreb” koji je ujedno i njihov vlasnik. Zvuči kao šala, ali ovo je HOROR”, napisali su na službenoj Facebook stranici Kave Tave i pokrenuli lavinu reakcija.

>>> BORBA ZA BRITANAC TEK POČINJE! VAPAJ OBRTNIKA: ‘Direktor tržnica pobjegao je na more!’

Poziv na prosvjed

“Zadnja dva dana digla se prašina oko Britanskog trga i svega onoga što on predstavlja.

Vjerojatno zadnji zagrebački trg koji živi punim plućima, koji je spontan, koji nije podlegao velikim “kozmetičkim” zahvatima gradskih velikana, koji ima starozagrebačku dušu. Britnac je uvjek imao ugostitelje, pečenjare, pekare, mljekare. Pulfer, Verica. Bio je okružen tipskim kućicama koje su uklonjene iz “sigurnosnih” razloga. Danas se opet obrtnici ukljanjaju s Britanca, bez obrazloženja.

Britanac nije vaš, naš je, mi smo građani.

Vrijeme je da “oni” prestanu krojiti našu okolinu, dirati ono što volimo, ono u čemu uživamo. Mi tu živimo, mi to koristimo, mi to plaćamo. Ne dirajte nas.

Ovaj vikend idemo pokazati da smo tu, da nas ima i da nas se itekako mora pitati. Prosvjed počinje u Nedjelju u 12 sati. Prosvjedovat će se na način da ćemo kontinuirano prelaziti tri pješačka prelaza, Taxisti, Muzička škola, Pantovčak, te na taj način blokirati promet. Nema stajanja na pješačkom prelazu jer je to kažnjivo, ali nije kažnjivo prelaziti s jedne strane na drugu, pa nazad, pa opet.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Prosvijed je prijavljen kod 1. Policijske postaje. Planirano vrijeme prosvjeda je 30 min, od 12 do 12:30.[/box]

Sve Vas koji planirate doći, zamolio bih da svakako dođete ranije kako bi se svi na vrijeme uputili u proceduru. Biti će nervoznih vozača, ali šta je tu je. Biti ćemo maksimalno obzirni i vozači će moći proći oko Britanca.Transparenti su dobrodošli, humor još više!

Sve Vas koji ne planirate doći, a živite u blizini, izbjegavajte Britanac u Nedjelju u podne.

I ne zaboravi kad si već ovdje klikni na link i potpiši online peticiju za Britanac.

http://www.ipetitions.com/petition/ne-damo-obrtnike-sa-britanca

Britanac nije vaš, naš je, mi smo građani. Vidimo se!”, napisali su.

 


Komentari