Prosvjed ispred Ministarstva zdravstva: ‘Znamo šta se tamo desilo, treba se probuditi. Zar smo mi bube koje na cesti ostaju pet sati mrtve?’

Pixsell

Grupa građana organizira u četvrtak okupljanje ispred Ministarstva zdravstva u 9 sati ujutro. Zahtijevaju smjenu resornog ministra Milana Kujundžića zbog njegove loše politike u zdravstvu, naveli su.

Kao razloge okupljanja ističu i nezadovoljstvo pravima vezanim uz zdravstveno osiguranje te smatraju da ministar Kujundžić snosi odgovornost zbog događaja u Zaprešiću, gdje je prije nekoliko dana umro 22-godišnji Matteo Ružić nakon što mu je pozlilo na ulici.

Kada je stiglo vozilo Hitne pomoći, prema navodima građana, u njemu su bili samo vozač i medicinska sestra, bez liječnika, a nisu imali ni defibrilator.

“Ovo je dno dna. 39 milijuna kuna je donirano bolnici u Mostaru kako bi se sanirali dugovi. Prvo trebamo riješiti svoje probleme, a onda ćemo pomagati drugima. Mi nismo građani drugog reda, oni sređuju dugove u svojoj drugoj domovini u koju će kasnije bježati. Nama je toga dosta. Došli su ljudi iz Zaprešića, sramotno za Zagrepčane koji imaju vremena za ispijanje kave, ali nemaju za prosvjede” rekla je jedna od organizatorica prosvjed za N1.

“Znamo šta se tamo desilo, treba se probuditi. Zar smo mi bube koje na cesti ostaju pet sati mrtve? Sramotno, ministre makni se, to je jedino rješenje. Tražimo samo prava pacijenata, malih ljudi. Mi koji nemamo novaca imamo pravo na liječenje, izdvajamo puno, za šta? Za ovo?”, rekla je jedna od prosvjednica iz Zaprešića.

 


Komentari