VAPAJI ISPRED KLAIĆEVE: Dvojica očeva bore se protiv sporne odluke ministarstva

Zbog odluke da roditelji bolesnu djecu mogu posjetiti na samo 15 minuta u bolnicama, dvojica očeva, Ivan Pokupec i Roberto Mateš krenuli su u prosvjednu akciju kampiranja ispred Klinike za dječje bolesti Zagreb. Smatraju kako je nedopustivo da mali pacijenti budu odvojeni od svojih roditelja te pozivaju ministra Beroša da što prije poništi spornu odluku te da se donese jedinstven protokol za sve bolnice, rekao je Ivan Pokupec za Dnevno. 

Podsjetimo, Roberto Matoš danima je živio u šatoru ispred bolnice u Pakracu, jer mu je tamo bio hospitaliziran sin pokraj kojeg nije smio boraviti za vrijeme njegovog liječenja.

Pokupec je za Dnevno otkrio kako  “upraviteljica porte” upravo tjera njega i kolegu Matešu s prilaza bolnice jer kako kaže ”smetaju na prilazu za vatrogasce”.

“Danas prosvjedujemo zbog ove nehumane odluke i pozivamo ministra Beroša da pošalje bolnicama dopis u kojem se određuje točan protokol za posjete novorođenčadi, a koji bi vrijedio za sve bolnice u Hrvatskoj budući da trenutno svaka bolnica ima svoja pravila”, rekao je Pokupec te nadodao kako je ova praksa protivna preporukama UNICEF-a i pravobraniteljice za djecu.

Pokupec kaže kako je svjestan da u ovim okolnostima pandemije moraju postojati restriktivne mjere, ali kaže kako odvajanje roditelja od tek novoređene djece nije rješenje.


Ivan Pokupec i Roberto Mateš ispred bolnice planiraju biti sve dok se njihovi zahtjevi ne ispune.

Komentari

loading...