Prošlo je pola godine od lokalnih izbora: Evo što o Tomaševićevoj vladavini misle građani

Lokalni izbori donijeli su nam ove godine nove gradonačelnike, a očekivano, najviše pozornosti plijeni Tomislav Tomašević, čelni čovjek Zagreba. I to ne samo zato što ga je iznjedrila nova politička opcija Možemo!, već i zato što je naslijedio pokojnog Milana Bandića, čija je iznenadna smrt prekinula 20 godina vođenja Zagreba.

Tomislav Tomašević pobijedio je s nikad više glasova, pred njim su bila velika očekivanja. No, ubrzo i veliki problemi. Sada, šest mjeseci nakon izbora, za 44 posto ispitanika stanje je isto, da je lošije misli 30 posto, a samo 20 posto je optimistično. Ne zna 6 posto”, objavila je Nova TV za koju je istraživanje proveo Ipsos na 500 ispitanika.

Je li u Zagrebu bolje ili lošije?

Da je bolje više misle mladi i visokoobrazovani, da je isto smatra generacija od 40 do 60 godina, a da je lošije stariji i oni s osnovnom školom, prenosi Nova TV.

Što se pak tiče očekivanja od gradonačelnika, “53 posto misli da je rad gradonačelnika očekivan, da je lošiji smatra 31 posto, a 9 posto da je bolji, a njih 7 posto – ne zna, pokazalo je istraživanje Ipsosa.

Kada je u pitanju usporedba mandata Milana Bandića i aktualnog Tomaševićevog, 51 posto ispitanika misli da Tomašević bolji. Da je isti smatra 20 posto, a da je lošiji isto tako misli 20 posto.

Komentari