Prošlo je godinu dana od pucnjave na Markovom trgu: Plenković primio ranjenog policajca

Foto: Twitter

Godinu dana prošlo je od pucnjave na Markovu trgu. Danijel Bezuk, 22-godišnjak iz Donjeg Kletišta, kalašnjikovom je pucao na Markov trg, ozlijedivši pritom policajca.

S četiri metka pogodio je policajca Oskara Furija, koji je stajao ispred Banskih dvora. Rafalom je oštetio vanjski dio zgrade Vlade i dva ureda u Banskim dvorima.

Napadač je pucao u prozore prizemnih prostorija Ureda za zakonodavstvo u Banskim dvorima, a meci su probili stakla dvije prostorije u kojima su u vrijeme napada bile dvije zaposlenice Ureda za zakonodavstvo. Bezuk je zatim pobjegao te je kasnije policija našla mrtvo tijelo na Jabukovcu.

Zbog tog događaja Markov trg je do dan danas proglašen štićenim prostorom. Godinu dana nakon pucnjave, premijer Plenković primio je ranjenog policajca Furija.

“Na godišnjicu napada na Banske dvore, primio sam ozlijeđenog policijskog službenika Oskara Fiurija, koji se dobro oporavlja. Žrtva koju je podnio zaslužuje trajno poštovanje i potporu. Izražavam mu zahvalnost na hrabrosti, kao i njegovoj obitelji te liječnicima na pruženoj skrbi”, napisao je premijer Andrej Plenković na Twitteru.


Komentari