Prošlo je 10 godina od ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića

Foto: Autor Seiya123 - Vlastito djelo postavljača, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5070248

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) podsjeća da ni deset godina od ubojstva novinara i vlasnika tjednika Nacional Ive Pukanića i njegovog suradnika Nike Franjića nije otkriven nalogodavac tog brutalnog zločina kao ni njegov motiv.

Ivo Pukanić i Niko Franjić ubijeni su 23. listopada 2008. u središtu Zagreba ispred redakcije Nacionala, eksplozivnom napravom podmetnutom pod njihov automobil. Za ovo dvostruko ubojstvo na dugogodišnje zatvorske kazne osuđeni su izvršitelji i jedan od organizatora. Hrvatsko tužiteljstvo je kao naručitelja likvidacije optužilo srbijanskog državljanina Sretena Jocića. Nakon suđenja provedenog pred sudom u Beogradu Jocić je oslobođen krivnje zbog nedostatka dokaza.

Za HND je nedopustivo da se nakon čitavog desetljeća od počinjenja zločina još uvijek ne zna tko je i zašto naredio likvidaciju Ive Pukanića i Nike Franjića. Još jednom tražimo od svih nadležnih tijela da u interesu obitelji, Pukanićevih i Franjićevih suradnika i čitave javnosti ovaj zločin istraže do kraja.


Komentari