Proslava 140. obljetnice Crvenog križa na Zrinjevcu: besplatno izmjerite tlak i šećer u krvi

FOTO: FaH

Hrvatski Crveni križ (HCK) zajedno sa Zapovjedništvom za potporu Oružanih snaga RH u subotu organizira veliku smotru na Zrinjevcu, kojom će se obilježiti 140. obljetnicu HCK-a i prenijeti poruke humanosti i zajedništva te najveće humanitarne organizacije u Hrvatskoj.

Mimohod će početi oko 10 sati postrojavanjem Nacionalnog interventnog tima HCK-a na Cvjetnom trgu i nastupom Hodnog sastava Simfonijskog puhačkog orkestra Hrvatske vojske na Trgu bana Josipa Jelačića.

Više od 200 sudionika mimohod će završiti na Zrinjevcu gdje će se od 10,30 do 14 sati održati prigodni program s prikazom aktivnosti i opreme HCK-a.

Građani će moći besplatno izmjeriti tlak, šećer u krvi, visinu i indeks tjelesne mase te dobiti stručne savjete o zdravoj prehrani i tjelovježbi. Moći će naučiti prvu pomoć, družiti se i zaplesati s tražiteljima azila, provjeriti jesu li spremni za krizne situacije te se pridružiti ekološkim aktivnostima.

Za najmlađe je pripremljen dječji kutak ispunjen zabavnim i korisnim sadržajima u sklopu kojega će kroz igru moći naučiti humane vrednote.

Na Zrinjevcu će se prikupljati sredstva za Socijalne samoposluge HCK-a, koje iz dana u dan imaju sve veći broj korisnika. Građanima će biti ponuđene tradicionalne tortice HCK-a, a svaka njihova donacija za slasticu bit će namijenjena korisnicima Socijalnih samoposluga.

U sklopu programa  bit će održan i koncert Orkestra Hrvatske ratne mornarice i klape Sv. Juraj te organizirano Kolo sreće Crvenoga križa uz prigodne nagrade.

Organizatori najavljuju i dodjelu volonterskih nagrada, a u 12 sati podjelu graha građanstvu u organizaciji HCK-a.

HCK 140. rođendan slavi pod pokroviteljstvom predsjednice Republike, Hrvatskog sabora, Vlade i Grada Zagreba kao organizacija od iznimnog značaja u mirnodopskom razdoblju, a posebno tijekom kriznih situacija u zemlji.

(Hina)


Komentari