Prosječna plaća u Zagrebu porasla za vrijeme koronakrize i sada prelazi cifru od tisuću eura

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Odjel za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada objavio je podatke o prosječnoj plaći u Zagrebu za mjesec ožujak.

Prema tim podacima prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u gradu Zagrebu za ožujak ove godine iznosila je 7.772 kune, što je nominalni rast od 0,8 posto u odnosu na ožujak prošle godine.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za ožujak na razini Hrvatske koja je iznosila 6.713 kuna, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za isti mjesec bila je viša za 1.059 kuna.

Prema toj statistici, najviša je prosječna neto plaća u pravnim osobama u Zagrebu isplaćena u djelatnosti financijske uslužne djelatnosti, osim osiguranja i mirovinskih fondova, u iznosu od 12.503 kune.

Nasuprot tomu, najniža je neto plaća za ožujak isplaćena u djelatnosti proizvodnja kože i srodnih proizvoda, u iznosu od 4.015 kuna.


Prosječna mjesečna isplaćena bruto plaća u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za ožujak je iznosila 11.058 kuna, što je nominalni rast za 0,5 posto u odnosu na ožujak 2019. godine.

Komentari

loading...