PROPAST JOŠ JEDNE ZAGREBAČKE TVORNICE: Imovina na bubnju

bucurestifm.com

Nije dugo prošlo otkako se Zagrebačka tvornica olovaka pokušavala spasiti neobičnim potezom, odnosno dovođenjem žirafe u svoj prostor.

Ipak, svi pokušaji sada se čine uzaludnima jer službeno još jedna domaća tvornica odlazi u propast. Jedina domaća industrija olovaka desetljećima je poslovala pod brendom našeg velikog izumitelja Slavoljuba Penkale, a zbog insolventnosti od 1,2 milijuna kuna uz potvrdu iz Fine “toz” je 16.srpnja završio u stečaju te je u planu prodaja imovine kako bi se namirili vjerovnici.

U posjedu ove tvrtke nalazi se ogromna imovina te će prodajom iste biti namireni i dioničari.Tvrtka ima 60.000 četvornih metara u Općini Gornje Vrapče koje je pogodno za stambeno-poslovnu izgradnju, a čija vrijednost višestruko premašuje visinu dugova.

hr.wikipedia.com
hr.wikipedia.com

TOZ Penkala, Tvornica olovaka Zagreb d.d. osnovana je u Zagrebu 1937. godine.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Tradicija proizvodnje pisaćeg pribora u gradu Zagrebu seže, međutim, i dalje u prošlost zahvaljujući radu ing. Slavoljuba Penkale, jednog od vodećih svjetskih izumitelja 20. stoljeća, koji je 1906. godine patentirao i počeo proizvoditi prvu mehaničku olovku na svijetu, a 1907. godine i prvo nalivpero. [/box]


Komentari