Propadaju ribe i jagode na veletržnici: Zbog novog radnog vremena zakupci su u problemima

Foto: Tržnice Zagreb

Posljednja odluka gradske vlasti koja se tiče radnog vremena zagrebačkih tržnica, nije svima dobro ‘sjela’. Odluku o novom radnom vremenu, kojeg potpisuje direktorica Tržnica Zagreb Božena Cvitanović, ograničava radno vrijeme i hladnjače u kojem se čuva lako kvarljiva roba na veletržnici. To znači da zakupci koji tamo drže svoju robu mogu u hladnjaču uči od ponedjeljka do petka do 14 sati, a subotom do 13, dok je nedjeljom zatvoreno.

“Prije 15 godina zbog toga smo se dogovorili da u prostore ulazimo kada god želimo jer svuda u svijetu skladišta veletržnica rade od 0-24. Takva je priroda posla. U petak je uvedena odluka, a da nas nitko o tome nije obavijestio i nastao je kolaps. Šleperi su čekali na ulazak, a naša roba zakasnila je na tržnice, u trgovačke lance, dućane i restorane koji ju od nas kupuju”, govori Mario Mandac, vlasnik tvrtke Ora Adriatica i jedan od najvećih zagrebačkih trgovaca svježom ribom, prenosi Večernji.

Propale ribe i jagode

Kaže i Mandac da na svu sreću, zbog lošeg vremena, nije išao po ribu jer kaže – sve bi mu se pokvarilo, baš kao i njegovom kolegi kojem su propale jagode jer od petka nije mogao u hladnjaču.

Navodno, pričaju za Večernji, odluka je uvedena jer su se susjedi žalili na buku koju proizvodi Zelena tržnica. No, veletržnica na istom mjestu stoji već preko 40 godina, tako da Mariju Mandacu, nije jasno zašto je baš sada bilo potrebno ishitreno donijeto odluku.

Naime, Mandac kaže da ih o novom radnom vremenu nitko nije obavijestio, a pojašnjenje odluke tražili su i od Tržnica i u uredu gradonačelnika ali od tamo im se nitko još nije javio.

Komentari