Propada nekad omiljeno izletište Zagrepčana: Prodavali su stotine pita dnevno, a sljemenski planinari bili su stalni posjetitelji

Jedno od najpoznatijih i najljepših izletišta na zagrebačkoj Medvednici zatvoreno je i “zjapi” prazno. Na vratima restorana Kraljičinog zdenca stoji da je zatvoren i propada zbog neriješenih imovinsko pravnih odnosa, a zapečatila ga je carina. Ovo je nekad bilo jedno od najpopularnijih mjesta koje su Zagrepčani obožavali posjećivati sa svojim obiteljima, posebno tijekom vikenda. Iz kućice su sljemenske planinare dozivali mirisi graha i kobasica.

“Dio po dio, dopremili smo Kraljičin zdenac eto do jedne lijepe oaze mira i opuštanja za obitelji koje su se s radošću okupljale tu sa svojim ljubimcima i djecom. Milina. Uživali u hrani i piću”, kazala je Danijela Klopotan, zaposlenica Kraljičinog zdenca, prenosi Večernji.

Danijela se s tugom prisjeća godina koje je provela u Kraljičinom zdencu. 1992. ovdje je uvela struju i vodu, stavljala pločice, 26 godina kuhala je i posluživala goste.

“Ja sam tu svakodnevno bila od jutra do fajrunta, držala sve konce. I eto… Sad ga nema. Samo čekam kada će se vratiti”, kaže Klopotan.

Kraljičin zdenac bilo je kultno mjesto gdje se prodavalo stotine pita dnevno, a danas ih ovdje možete pojesti samo ako ih donesete sami. Jer – carinska inspekcija još u ljeto 2017. godine stavila im je pečat na vrata. Od tada prostor sve više propada, skuplja se smeće, stvara prašina. Zavrzlama stvorena iz čini se – svima nejasnih razloga – dovela je do toga da je Kraljičin zdenac pred urušavanjem.

“Došla je carinska inspekcija, tražili su jedan papir za koji su znali da mi nemamo, a taj papir nam je uskratio Park prirode Medvednica”, kaže Klopotan.

Iz Parka prirode Medvednica kažu da to nije njihov problem i da ne žele ništa komentirati, iako se objekt raspada u njihovom Parku. Iz Grada šalju priopćenje koje također situaciju nije razjasnilo.

“Predmetni objekt nalazi se u imovini Grada Zagreba, no za isti je u tijeku postupak povrata sukladno Zakonu o naknadi za imovinu oduzetu za vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine. Grad Zagreb nije u posjedu predmetnog objekta budući da se već godinama pred Općinskim građanskim sudom u Zagrebu, protiv bespravnog korisnika, vodi postupak radi vraćanja posjeda istog objekta”, kažu iz gradskog Ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu grada.

 


Komentari