PROPADA LI POLITIČKA TRGOVINA? Mikulić oštro po Bandiću: ‘Ne radi u skladu sa zakonima Hrvatske!’

andrija mikulić
Marko Lukunic/PIXSELL

I HDZ okreće leđa Bandiću?

Državno odvjetništvo, odnosno njihov Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK), istražuje radove na uređenju Britanskog trga. Pod povećalom su i radovi na Makismiru, gdje najveći problem stvara gradnja četiri nebodera na međi s parkom Maksimir koji je zaštićen kao kulturno dobro.

Podsjetimo, gradonačelnikova kula od karata, počela se urušavati prilikom javnog istupa Zrinke Paladino povodom afere Cvjetni. Paladino je tada izjavila da je slična situacija i s Britanskim trgom, a ista je pozvana i na razgovor u sjedište Uskoka, na kojem je bilo razgovora o projektu na Maksimiru.

“Imam apsolutno povjerenje u nadležna tijela koja se bave ovim slučajem.”, kaže Andrija Mikulić, predsjednik Gradske skupštine i čelnik zagrebačke podružnice HDZ-a. Podsjetimo, nakon ostavke Darinka Kosora, špekuliralo se o političkoj trgovini gradonačelnika i zagrebačkog HDZ-a.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Spašavajući Bandića od prijevremenih lokalnih izbora, podizanjem ruku za gradski proračun 2016., ova HDZ-ova podružnica dala je signal za dobre međusobne odnose Milana Bandića i Andrije Mikulića. Bandić im je uslugu velikodušno uzvratio, davši svoju potporu na parlamentarnoj razini ,ovoj političkoj stranci i njihovom tadašnjem predsjedniku,Tomislavu Karamarku.[/box]

Nakon Kosora, Andrija Mikulić zasjeo je u fotelju predsjednika Gradske skupštine, a dobri odnosi ovog dvojca nastavili su se. Mikulić je Bandića kritizirao s oprezom i nametnuo tezu da se sprema zauzeti mjesto čelnika Zagreba, pružajući tako priliku Bandiću da se s istog mjesta povuče manje crvenog obraza.

“Mi smo u partnerskom odnosu s Milanom Bandićem. Ali ne samo s njim, nego sa svima i podržati ćemo uvijek sve što je u interesu Zagrepčana. Bilo koji projekt, s koje god strane dolazi. A sve ono što nije, to nećemo podržati. Mi se zalažemo za legalitet. Bandić ne radi u skladu sa zakonima Republike Hrvatske, dakle, definitivno mora odgovarati.”, ruši ovu tezu Mikulić.

Je li u pozadini tiha kampanja?

Naš sugovornik navodi da je afera Britanac izuzetno loša poruka. U centru Grada Zagreba se radi bez potrebite dokumentacije, kaže, a interesantno je da je nakon zabrane građevinske inspekcije, dokumentacija ugledala svjetlo dana.

“Od početka sam odlazio na naš Britanac. To mjesto je imalo svoju dušu. Mi nismo bili za rješenja koja su dolazila od gradonačelnika preko koljena da se maknu ljudi sa Britanca. Nudili smo rješenje da se Britanac sređuje u dva djela, dakle, da jedan dio bude za tradicionalne obrte plus trgovina, a ovaj drugi dio smo predvidjeli da bude autohton. Mi nismo za gašenje Britanca. Dajem podršku građevinskoj inspekciji koja je dala zabranu rada jer su radovi rađeni bez potrebite dokumentacije. Interesantno je da je, nakon zabrane, ista ta dokumentacije ugledala svijetlo dana.”, ističe Mikulić.

Lokalni izbori su za šest mjeseci, a HDZ još uvijek nije istaknuo svog kandidata u utrci za čelnu fotelju Zagreba. Andrija Mikulić sve češće je na terenu, a o eventualnoj kandidaturi ne želi govoriti. Teška je to odluka prema njegovom mišljenju, no dao je naslutiti da će javnost vrlo brzo biti upoznata s odlukom HDZ-a. Njegova kampanja vrlo je diskretna, no nazire se u javnim istupima, ali i ovim naprasnim raskidanjem političkih veza sa aktualnim gradonačelnikom.

>>>UMIJEŠAO SE I USKOK: Građevinska inspekcija zatvorila gradilište i do daljnjeg zabranila radove na Britancu                                                                                        

>>>BANDIĆ OVOM ČOVJEKU PREPUŠTA ZAGREB: Ušao je na mala vrata, a sada mu se smješi gradonačelnička pozicija

 


Komentari